Sjokoladekake

Banoffe!

Denne kaken er bare farlig god! Den har alle de tingene jeg elsker, seig browniebunn, salt karamell, banan, ostekrem og rista hasselnøtter!

Fantastisk!


Browniebunn:

75 gram smelta smør

3 dl sukker

4 ss kakao

2 ts. vaniljesukker

2,5 dl mel

2 egg

1 klype salt

Bland sammen smør, sukker, kakao, vaniljesukker med en visp. Tilsett et og et egg, rør det lett sammen. Tilsett mel og salt, rør det lett sammen. Hell i en form på ca 20 cm. Stek i midten av ovnen på ca 175 grader i ca 15 minutt. Avkjøl kaken helt før monteringen. 

Salt karamell:

125 g meierismør

375 g melis

1 boks Viking-melk

1 vaniljestang/ 2 ts vaniljeessens

1-2 ts havsalt

Smelt smør og melis i en tykkbunnet kjele. La det få litt farge før du tilsetter melken og vanilje. Kok opp under omrøring, tar rundt ca 10 minutt, eller til massen oppnår 112 grader. Tilsett saltet. Avkjøles før du heller det over kaken.

Ostekrem:

200 g Philadelphia ost

1,5 dl melis

2 dl fløte

Pisk opp ost og melis, til du får en tykk krem. Hell over fløten, og pisk det hele opp på ny. 

Sammensetningen:

Legg browniebunnen på et kakefat, viktig at den er helt kald, ellers vil det være veldig vanskelig å flytte den over på et kakefat! Bruk gjerne en kakering, hell karamellen over browniebunnen(se tips), skjær så en banan i biter og legg over karamellen, smør så ostekremen over bananene og strø rista hakket nøtter på toppen! 

Håper denne kaken faller like godt i smak hos deg, som hos meg! Velbekomme!

Tips:

-Jeg brukte ikke all karamellen, la resten i kjøleskapet, skjærte opp i biter og pakket de inn. Gøy å ha noe søtt liggende.

-Jeg brukte kun en banan på disse bildene, keg synes det ble for lite. Neste gang kommer jeg til å ha dobbelt lag med banan. Kutt gjerne ut banan om du ønsker! 

-Lag gjerne browniebunnen en dag i forveien. Har du ikke tid, putt den i fryseren til den er helt nedkjølt før montering.

-Nøttene blir ekstra gode dersom de får seg en liten tur i ovnen før de treffer kaken.