17. mai,  Sjokoladekake

Barnas favorittkake!

Denne kaken fikk navnet barnas favorittkake, da de forsynte seg på 2 og 3 ganger da vi koste oss med denne i ettermiddag. Det er ikke ofte at hele kaken forsvinner på en gang, men i dag ble det rett og slett tomt.

Sjokoladekaken finner du oppskrift på her inne ved å søke på sjokoladekake med rømme. Jeg har delt kaken i 2 og smurt over med sjokoladeganache inni, over og rundt. På toppen har jeg ostekrem med MYE bær, jordbær, blåbær og frysetørkede bringebær. Pyntet med blåbær, frysetørkede bringebær og hakket sjokolade på toppen.

Oppskrift sjokoladeganache:

200 g melkesjokolade

1,5 dl kremfløte

Del opp melkesjokoladen i biter. Varm opp fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. Rør godt sammen. La kjølne litt til du får en tykkere smørekonsistens. Smør inn kaken og sett kaldt.

Oppskrift ostekrem:

1 boks Tine kremost naturell

0,5 dl melis

1,5 dl kremfløte

Pisk sammen ingrediensene til en tykk krem. Skjær opp ønskede bær og bland inn i kremen. Jeg har veldig mye bær i min krem, men dette velger du selv. Smør ut kremen på kaken og pynt som du selv ønsker.

Denne kaken laget jeg som inspirasjon til 17. mai, men denne fungerer godt som et godt alternativ til de aller fleste anledninger! Det blir ikke siste gang jeg lager denne ihvertfall!

Håper det smaker!