Sjokoladekake

Bitter ølkake med karamellsaus og valnøtter!

I anledning hvit januar fikk jeg en fin eske med forskjellige alkoholfrie ølsorter av munkholm, som jeg kunne kose meg med. I esken var det blant annet mørkt øl, som jeg ikke er så veldig glad i å drikke. Det fikk meg til å tenke på en ølkake som jeg fikk servert av en tante en gang, og fikk derfor lyst å prøve å bruke denne øl’en i en kake! Kaken fikk en bitter smak, og sammen med karamellsausen og valnøttene, ble det en perfekt konfekt/kaffikake som både store og små likte!

Oppskrift:

0,33 dl mørkt øl

400 g smelta smør

400 g brunt sukker

4 egg

1 ts salt

2 ts kanel

6 dl hvetemel

7 ss kakao

2 ts bakepulver

150 g hakkede valnøtter

Smelt smøret og bland dette sammen med kakao og sukker. Pisk inn ett og ett egg. Hell over de resterende tørre ingrediensene og øl. Bland sammen til en jevn røre. Rør inn valnøttene.

Jeg stekte kaken i to stk 20 cm rundformer, men du kan også steke i en liten langpanne.

Stekes i midten av ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.

Elt kaken ut av formen og la den hvile litt før du heller over salt karamellsaus og hakkede valnøtter til pynt.

Kaken fikk en rå, nesten brownielignende kjerne, og sprø utside!

Håper kaken smaker! Velbekomme!