Gjærbakst

Bolle»tre» med nugatti!

       

Helt siden jeg så dette bolle «treet» for første gang, har jeg hatt lyst til å prøve meg på dette! Har sett denne bli laget med både salt deig og søt deig, med kanelfyll, syltetøy og pesto. Neste gang kommer jeg nok til å prøve meg med salt deig og pesto, da får jeg forhåpentligvis et grønt og fint tre! 

Oppskrift:

800 g hvetemel

1 pk tørrgjær

1 dl sukker

4,5 dl melk

100 g romtemperert smør i biter

Ha alt det tørre i en bolle. Tilsett melken og elt sammen på lav hastighet i ca 10-15 minutter. Ha over smøret og elt videre på høy hastighet til du har en fin og gjevn deig. Hever i ca 1 time.

Del deigen i to.

Kjevle ut en trekant ca like stor som bakeplaten du skal bruke, jeg bruker også hendene og drar litt i deigen for å få riktig form. 

Varmer opp en halv boks med nugatti i mikroen i 3 omganger x15 sek for å lettere kunne smøre den over deigen. Smører den så over. Kjevler andre del av deigen i samme størrelse som den første og legger den gjevnt over. 

Skjærer så fra kanten og inn mot midten på begge sider med en pizzaskjærer. Fikk dessverre ikke tatt bilde av dette, da det ble en del gris og konsentrasjonen var så høy, at jeg glemte det rett og slett ut. Jeg skjærte hver remse ca 1,5- 2 cm bred. Vrir så remsen rundt og legger den ned. På «stammen» skjærte jeg bort det som var til overs, sånn at det ligner mer på et tre. 

Setter deigen videre på heving i ca 45 minutter.

Pensler med vann og steker i midten av ovnen på 225 grader i ca 13-15 minutter. For litt ekstra farge pensler jeg over med pisket egg, etter ca 10 minutter i ovnen.

For ekstra pynt pisker jeg melis og eggehvite og lager fin dekorasjon på treet, det er jo snart vinter! 

Fakt veldig i smak hos barna, supermykt og saftig bolle»tre»! Håper du også fikk lyst til å prøve! 

Kaja! 

Første del.
Smører et gjevnt lag med nugatti over.
Deig nr 2 over der igjen. 
Her har jeg skjært og vridd alle «greinene». Klar til heving. 
Ferdig stekt! La den hvile seg kald på rist før du evt pynter. 
Da er det bare til å rive løs! 
Ferdig pyntet med melis.