Brownie

Browniebombe!

Brownie er så godt, og denne gang hadde jeg lyst til å prøve meg på en høy browniekake. Kakebunnene er fortsatt myke, og jeg har brukt en stabil krem for at den ikke skal skli ut, på den måten blir det enklere å skjære fint i stykker!

Oppskrift:

300 g smelta smør

750 g sukker

6 egg

6 ss kakao

2 ss oboy

2 ts vaniljesukker

4,5 dl mel

Først veier jeg bakebollen, jeg skal veie opp røren også slik at jeg får ca like store kakebunner.

Blander sammen smør og sukker. Pisker hvert egg lett inn før jeg heller over resten av ingrediensene og rører kjapt sammen til en gjevn røre.

Nå veier jeg bollen igjen, og trekker ifra vekten fra bollen. Da får jeg ca 1800 g med røre. Dekker en kakeform på ca 20 cm og setter formen på vekten. Da skal jeg ha ca 600 g med røre oppi.

Steker kaken i midten av ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. Kaken er fortsatt ganske løs, så den må stå en liten stund før du kan flytte på den. (Jeg satte hele formen i et kaldt vannbad for å skynte på prosessen der, ca 10 minutter, og kaken var stiv nok til å flyttes på.) Vasker av formen og dekker den til på ny for en ny omgang med røre. Gjør dette 3 ganger. Lar kakene hvile en stund i kjøleskap for å få de ganske så faste før jeg skal montere.

Ostesmørkrem:

200 g smør

200 g Philadelphia ost

2 dl melis

1 ts vaniljesukker

Pisker først smøret helt mykt. Tilsetter så ost, vaniljesukker og melis, kan godt smake til med melisen om du ikke ønsker kremen så søt. Jeg har knust maiskuler med sjokolade (slike som jeg har til pynt) og blandet inn i kremen. Kan også bruke annen sjokolade, oreokjeks, bær, om du heller ønsker det.

Setter en (kald!) kakebunn på kakefatet og smører med krem, så en ny kakebunn og ny krem til du har brukt opp bunner og krem. Pynter med maiskuler og jordbær. Sett gjerne kaldt en times tid før du skal servere, da får kremen satt seg og kaken blir mer stabil. Veldig mektig kake, så denne metter mange!

Kakepynten er ifra Sør interiør. (Www. Sorinterior.no) Veldig gøy med slik kakepynt, og virkelig prikken over i’en når du skal pynte en festkake. Brukes om igjen, bare vask godt mellom hvert bruk.

Da sier jeg bare velbekomme! Håper det smaker!

Kaja.