Cookies

Chocolate chip Cookie cake!

Serviset fra Bitz får du kjøpt på Jernia(karmøy)!

Denne kaken er superenkel å lage, perfekt for dager du har liten tid eller får uventet besøk. Så god, og passer perfekt til en kopp kaffi, med litt is eller krem på siden.

Jeg har laget denne kaken på to måter, en lys og en sjokoladeversjon!

Oppskriften jeg har brukt her fant jeg bakpå Freia sin «smelt» melkesjokolade.

240 g romtemperet smør

180 g brunt sukker

180 g sukker

380 g hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

2 stk egg

1 pose (200 g) freia smelt melkesjokolade

Sett ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker luftig. tilsett vekselvis de tørre ingrediensene og egg. Rør inn Freia smelt melkesjokolade. Spar på noen av sjokoladebitene. Trykk ut deigen i en kakeform som du har dekt til med bakepapir. På den lyse kaken har jeg brukt 2/3 av deigen og brukt en 20 cm form. Resten laget jeg små minikjeks av, til pynt på kaken. Hell over sjokoladebiter og trykk nedi på toppen. På sjokoladekjekskaken har jeg i tillegg til oppskriften over byttet kanel ut med 3 ss kakao, og itillegg hatt i en håndfull med knuste valnøtter og en håndfull med cheerios. Denne deigen stekte jeg hele i en form på 25 cm.

Stek kaken i midten av ovnen i ca 20-25 minutter. Kaken skal være rå i midten, nesten som en brownie. Etter den får hvile en stund blir den sprø på utsiden, så pass på at du ikke steker kaken for mye. Den skal være myk når du tar den utav ovnen.

La kaken avkjøle til den er stiv nok til å veltes ut av formen. Da er det bare til å evt pynte med krem og sjokoladebiter, bær, sjokoladesaus eller kjeks. Perfekt med is og krem, gjerne med en kaffikopp!

Nam!

Prøv gjerne andre kombinasjoner med salte nøtter, sjokolade osv, her er det gøy å prøve det en liker!

Velbekomme!