3D-kaker

Dinosaur kake!

Note to self! Når man skal bake 3D kaker er man NØDT for å ha GOD TID!

Lille nevøen min Jon Viljar har hatt bursdag i dag, og han ønsket seg så veldig en dinosaur kake! Favoritten har lenge vært dinosauren til Georg, broren til Peppa gris!

Jeg fikk plutselig så dårlig tid for jeg fant ut at jeg måtte bake 3 små langpanner for å lage denne. Da fikk jeg ikke tid til å montere kaken for at den skulle stå og stivne i kjøleskapet til neste morgen. Jeg tenkte alikevel at jeg skulle få det til, for denne dinosauren har ikke så mye detaljer, så den er i grunn veldig enkel å få til, MEN… siden jeg skulle skjære ut fasongen, ble det ikke nok støtte med de grillpinnene jeg hadde stukket nedi, siden kaken var myk, knakk den i to på vei til selskapet. Jeg prøvde å redde den før vi kjørte da du vil se på bildene hvordan den har seget ned på halsen allerede imens vi pyntet den. Fikk hjelp av min datter Elise til detaljene.

Denne kaken har jeg baket utav sjokoladekake med rømme oppskriften. Delte røren i 3 deler som jeg stekte i en liten langpanne i 3 omganger, 180 grader i ca 25 minutt. Skjærte deretter ut fasongen jeg trengte for å bygge opp dinosauren, mellom hvert lag hadde jeg oboy smørkrem. Se bildene nederst i innlegget.

Støttet opp med grillpinner inni, men som sagt så er det veldig viktig at smørkremen får stivne skikkelig i minst et par timer i kjøleskap før og etter trekking og pynt for at den skal holde fasongen. Husk også at meierismør stivner og holder seg hardt lengre enn for eksempel margarin, det er også bedre på smak!

Pyntet rundt kaken med steiner og slyngplanter! Jubilanten ble heldigvis fornøyd selv om den hadde knekt i to, det skal ikke så mye til å glede den nå 4 år gamle gutten! Jeg får forberede meg litt bedre til neste år!

3D kaker er veldig greit å lage så lenge du setter deg litt inn i og tenker over hvordan du skal få til fasongen. Jeg synes det er veldig greit å bake langpanne, gjerne litt tynne kaker, for å få litt mer stabil kake!

Hipphurra med 4 års dagen til Jon Viljar! Slenger også med et bilde av jubilanten med familie. Vi hadde bil «drive-in» bursdag, hvor alle satt i sine egne biler, quiz og underholdning i området slik at vi kunne ha god avstand, mikrofon og høyttaler slik at alle kunne høre! Kjempekoselig dag med familien! Dette blir ihvertfall en bursdag vi husker lenge!


Her ser du grovt hvordan jeg har bygd opp kaken.
Ferdig å smøre inn kaken med krem, slik skulle den stått over natten i kjøleskap. Gjerne dekt med folie.
Kaken ifra siden. Ser du sammen med bildet over, kan du se hvor mye den har «seget» fremover.
Dinosauren fra fronten.
Baksiden.
Alltid greit å ha med en hjelper. Vi pyntet hver vår side. Ser du nerme på rygg»taggene» kan du se hvor jeg skjøtet marsipanen når jeg trakk kaken.
Klar for bursdag, med bursdagsgutten i bilen og knekt kake på bordet!