DIY

DIY hylleseksjon

Plakaten finner du hos annehcopenhagen, hun lager alle byer på plakat!

Nå er det en stund siden vi flyttet inn i det nye huset vårt, og det tar tid å få ting på plass. Det tar spesielt lang tid å få ting på plass, når du har planer om å lage det meste selv. Jeg er helt elendig, selv om det koster mindre å kjøpe i butikk, så synes jeg det er mest gøy å lage det selv. Jeg får noe som er litt mer unikt, og hvem liker vel ikke prosjekter!?

Jeg har elsk på kryssfiner, furu og alt som er!

Denne hylleseksjonen har jeg tenkt på en stund, og materialene har stått klare, så veldig glad da Sebastian fikk tid til å snekre litt i dag!

Vi har brukt:

4 stk treskaft

3 hobbyplater 30 x 120 x 1,8 cm

1 stk hobbyplate 50 x 120 x 1,8 cm

kobberrør

spiker

Mål opp og skjær ut hull til bena i alle hobbyplatene. Bestem deg hvor du vil ha hyllene, jeg har mine på 15 cm fra bakken, 75 cm fra bakken og 135 cm fra bakken og selve treskaftet er 140 cm høyt! Så 60 cm mellomrom inni hyllene. Ville ha høye hyller slik at jeg kan ha litt større ting her.

For å få hyllene til å ligge fint bestemte jeg meg for å ha rør på tvers av bena. Disse ville jeg egentlig ha i sort, men vi fant bare kobber. Her kunne jeg ha malt, men det ble faktisk kult, så de fikk bli sånn. Deler røret opp i like biter som passer mellom. Borer hull på innsiden av bena og trykker disse bare på plass.

Da er det bare å tre hver av hyllene på plass. En om gangen med rør og hylleplate.

Tanken min var at dette møbelet skulle settes isammen uten skruer og spiker.

Da hyllen var satt sammen ble den litt enkel, og den var også litt ustø. Løsningen ble å spikre på en plate på baksiden. Da ble hyllen stiv og fin, samtidig som den ble mye kulere!

Hyllen passer perfekt inn der hvor jeg skal ha den, nå må jeg bare finne ut hva jeg skal putte i den!

NB, den bør absolutt festes til veggen og under ingen omstendigheter må noen klatre på den!

Takk til Sebastian som bygget denne til meg!

Så fornøyd! Gleder meg til neste prosjekt!