17. mai

Flagg kake til 17.mai!

Denne kaken laget jeg for mange år siden, og den er fortsatt en av mine favorittkaker til 17.mai. Inni kaken har jeg sjokoladekake med ostekremfyll sammen med masse bær. Må alltid ha mye bær, for å få en skikkelig festkake! Rundt kanten på kaken (dik) har jeg brukt smørkrem som jeg igså har smurt hele kaken inn med etterpå.

Jeg trekker kaken først med et rødt lokk med marsipan. Jeg bruker marsipan her, fordi jeg farger marsipanen selv, og da får jeg riktig dyp farge. Kjøp gjerne ferdigfarget, om du ikke er vant med å farge.

Deretter skjærer jeg ut to strimler med blått og hvitt, den hvite noe bredere enn den blå, passer på at de er lange nok til å dekke kaken hele veien ned. Legger den ene remsen på og skjærer til den andre og legger den inntil på toppen slik at det danner et kryss. For fin avslutning har jeg grønn marsipan rundt kanten nede på kaken og jeg har også laget en blomst.

Da var du klar til 17.mai! Håper kaken vil smake!

Kaja.