DIY,  Påske

Gips-egg til påske!

3 stk store egg!


I dag var jeg på apotek 1 på amfisenteret på Åkra, hvor jeg bor! De hadde lagt ut oppskrift og utstilling på gips-egg og hvordan vi kan lage det hjemme! Dette måtte vi bare prøve, så jeg tok med meg 4 pakker med gipsbandasje, hun i butikken sa de hadde masse! Disse 4 pk ble nok til 6 egg, 3 store og 3 små! Det skal sies at de to jeg som voksen lagde ble laget med mindre gipsbandasje, så det er greit å ta høyde for at barn bruker litt mer!

Jeg klippet bandasjen i to på langs i midten og så klippet jeg hver strimmel i passende biter. Fikk tips om å klippe på skrått, da du får «skarpe» kanter slik som du får på et knust egg automatisk på denne måten. Følger oppskriften som jeg har tatt bilde av her.

Fremgangsmåten!

Dette var veldig gøy, og jentene på 8 år fikk det veldig bra til! Jeg er litt usikker på om vi har fått disse eggene «tette» nok til å ha blomster i de, kanskje alle må bli godteskåler dersom det blir slik! Haha! Tror ingen protesterer på det!

Anbefaler å dekke til bord og gjerne ha klær man ikke er så redd for på seg! Det gikk av i vask, men er ikke nødvendig å kanskje ødelegge klær man er glad i! Blir litt gris med vann og gips.

Veldig gøy at butikkene gir tips, gøy å ha noe å finne på som får en funksjon, pluss at disse ble jo skikkelig stilige også! Nå får de stå videre på tørk til i morgen, så får vi se hva vi gjør utav de!


Klipper gipsbandasjer i biter.
Dypper gipsbitene i vann og fester de til ballongen.
Gjentar og smører gipsen som pipler ut av bandasjen for å glatte over egget.


Vi har så papptallerkener som vi tørker eggene på.
Her har eggene tørket i 1 time og vi klipper ballongen, tar den forsiktig ut og lar eggene tørke videre.
Det går selvfølgelig an å klippe kantene skarpere når egget har tørket.
Eggene ovenfra. Du ser papptallerken under egget.
Ble skikkelig kule!