Gjærbakst,  Halloween

Gresskar rundstykker til Halloween.

Foto: Ida Marie Skeie / shotbyskeie.com

Disse rundstykkene ble kjempekule. Ideen fant jeg på pinterest, der er det så mye gode ideer og der kan jeg sitte å surfe i timevis. Opprinnelig var nok oppskriften til disse rundstykkene med gresskarpure og litt forskjellig, men jeg ønsket bare helt vanlige rundstykker til barn som er enkle i matveien. Jeg må helt ærlig si at disse ble mye bedre enn hva jeg hadde sett for meg. Alle trodde ved første øyenkast at de var ekte, så her er muligheten for å imponere, stor! Jeg satt denne deigen på kaldheving over natten, for jeg ønsket ferske rundstykker om morgenen. Synes at deigen blir så luftig og god av kaldheving, og ikke minst bedre for magen min, for da trenger jeg ikke å bruke så mye gjær. Skal du lage halloween frokost, anbefaler jeg dette absolutt! 

Oppskrift:

3,5
dl fingervarmt vann

1 ss
sukker

1ts
salt                         

½ pk
tørrgjær

ca
500 gram mel

50
gram romtemperert smør

4
dråper orange konditorfarge

Ha alt det tørre i en bakebolle. Tilsett vannet og konditorfargen,
elt sammen. Ha smøret oppi og elt alt sammen i ca 10-15 minutter, til du får en
gjevn og smidig deig.

Sett til heving i ca 30 minutter, deigen skal bli dobbel så
stor.

Rull ut boller, jeg veide mine til 100 gram.  Bruk en hyssing og fest den rundt bollen slik
du ville delt opp en pizza, i 8 deler. Gjerne gjør det litt tilfeldig, slik
blir alle forskjellige og ser mer ekte ut. Klipp av tråden og fest den sammen i
en knute på undersiden.

Etterhev i 30-45 minutter. Deigen skal nå ha hevet seg ut
mellom hyssingen og ligner allerede veldig på et gresskar. Pensle med vann.
Stekes i midten av ovnen på 225 grader i ca 12-15 minutter.

La rundstykkene hvile i 10 minutter før du klipper opp
hyssingen og fjerner den. Dersom den har gjemt seg inni bakverket, klipper du
opp på toppen og drar trådene ut fra undersiden.

Til slutt pynter du toppen med å stikke en gresskarkjerne i
midten.

Håper du fikk lyst til å prøve disse! Har du ikke konditorfarge, kan du lage de uten! 

Kaja.

          

          

       

          

Foto: Ida Marie Skeie / Shotbyskeie.com