Halloween

Halloweenkake gresskar!


I år fikk jeg ideen om å lage en gresskar-kake til Halloween! Jeg har blitt veldig glad i å lage figurene mine utav Cheerios og smeltet marshmallows, det er sååååå mye enklere enn å lage de utav kake eller marsipan!

Denne kaken har jeg laget av vaniljekakerøre, tilsatt med oransje pastafarge. Oppskriften på denne kan du finne her. Supergod kake som alle barn liker. Baker den i 3 omganger i en 15 cm form.


Inni kaken har jeg Halloween Oreokjeks, disse fant jeg på butikken og tenkte de var perfekt til fyll i denne kaken, da de har farget kremen mellom kjeksen oransje.

Kaken har også et lag med sjokoladesmørkrem blandet med sort pastafarge. Kaken er også smørt opp og dekket med denne kremen.

På toppen har jeg laget en hvit sjokoladeganache med grønn konditorfarge. Heller den over kanten og lager en dripkake.

Gresskaret har jeg som sagt laget av smeltet marshmallows og Cheerios. Jeg setter en bolle inn i mikroen med passe mengde marshmallows oppi. Lar den stå helt til jeg ser at de smelter og blåser seg opp. Da tar jeg Cheerios og heller de over til jeg er fornøyd med mengden. Her ville jeg ha et stort gresskar, så jeg brukte en halv pakke med marshmallows og 3 kopper med Cheerios. Blander alt godt sammen og nå pakker jeg massen inn i plastfolie smurt med olje. Ha gjerne olje på hendene også så blir det enklere å jobbe med. Klem massen til en ball og nå skal du surre tau rundt klumpen til den ser ut som et gresskar. La stå til den er blitt hard. Pakk den ut. Se metoden ifra når jeg baker rundstykker her.

Nå skal du dekke klumpen din. Jeg brukte først marsipan som jeg kjevlet veldig tykt. Ønsket litt struktur på gresskaret mitt derfor dekket jeg det ikkje med krem først. Dette kan du gjøre om du ønsker helt det helt glatt. Trykket marsipanen godt på plass og passet på at jeg får frem fasongen på gresskaret. Tar så en klump med sort marsipan og dekker halve gresskaret. Kjevler så ut en passe tykk bit med oransje marsipan, og dekker gresskaret igjen. Nå skal vi skjære ut øyne, nese og munn. Bruker en skalpell eller en veldig skarp kniv til å skjære disse ut. Ta bort det oransje og lag kantene fine. Til slutt lager jeg stilken og røttene.

Nå setter jeg gresskaret på toppen av kaken og fester røttene rundt kanten på kaken nede og noen som henger ned ifra toppen av gresskaret.

Nå er jeg fornøyd med kaken min, og gleder meg til å skjære i den! Håper barna liker kaken! Nederst i innlegget ser du bilder av innsiden av kaken!

Happy Halloween!