Ukategorisert

Hvordan lage høye kaker!

Inneholder reklame for cacas.
Jeg får mange spørsmål om hvordan man får til disse veldig høye kakene. Det er i grunn veldig enkelt, når man kan disse tipsene.

Tenk på hvilken kake og fyll du bruker. Stabile kaker med stabilt fyll som for eksempel sjokoladekake med smørkrem, er mye bedre å bruke enn for eksempel sukkerbunn og fløtekrem.

Jeg er ikke veldig glad i kun smørkrem, så jeg liker å fylle kakene med mye forskjellig. Det jeg alikevel gjør er å ha en kant med smørkrem(DIK) rundt dette fyllet slik at kaken holder seg stabil. Det er imidlertidig ikke nok med bare denne smørkanten dersom fyllet innenfor er veldig flytende, da har kaken lett for å sige. Vær obs på dette, og gjerne ikke fyll kaken med altfor mye fyll mellom hvert lag.

Jeg liker igjen å ha mye fyll mellom kakelagene, så jeg liker å bruke en justerbar kakering som du ser på bildene her. Jeg har i alle år hatt en slik en (7 cm), som jeg har brukt til alle slags kaker. Den er helt fantastisk. Når jeg så at cacas hadde fått inn en ny type som er over dobbelt så høy (15 cm), fikk jeg en slik tilsendt og jeg er så fornøyd! Ikke bare er den så høy at kakene blir helt perfekte, den går også an å justere slik at de aller minste/smaleste kakene også kan få støtte. Den lave kakeringen passer kun til kaker som er 17 cm i diameter og større. Denne kaken på bildene her er 14 cm i diameter! Kakeringen kan du finne her.

På dette bilde her(bilde1) ser du en kake som jeg har fylt, på (bilde2) ser du at jeg har prøvd å smøre opp kaken før den har fått stivnet. Det som skjer da er at kaken siger og har lyst til å tippe. Da tar jeg, som vist på (bilde3) og surrer plastfolie eller bakepapir rundt kaken, deretter klemmer jeg kakeringen godt rundt kaken slik at den får rettet seg opp. Nå setter jeg kaken inn i kjøleskapet og lar den stå i minst 2 timer til kaken er stivnet(bilde4).


Bilde1
Bilde2

Bilde3
Bilde3
Bilde 4


Nå kan jeg smøre opp kaken uten problemer og ønsker man noe å holde i imens man smører opp, kan man stikke en grillpinne i midten av kaken. Velg om du ønsker «nakenkake» eller om du ønsker å dekke kaken helt. Det kan være lurt å gi kaken en tur innom kjøleskapet mellom hvert lag med krem.

Det er helt klart at å bake kaker blir mye gøyere når man har riktig utstyr til jobben, og disse kakeringene kunne jeg ikke ha vært foruten! Noen ting er det veldig verdt å investere i, og denne ringen har du lenge. Bruker også disse ringene til oste og fromasjkaker, dersom jeg ønsker de i en spesiell størrelse, for eksempel et spesielt kakefat, eller at jeg ønsker kakene litt høyere enn de vanlige kakeformene.

Sluttbildene her viser denne kaken ferdig. Ekstra gøy med høye kaker når en skal lage «dripcake». Lakrisen her er sponset av Candypeoplenor, og den er helt fantastisk god! Kan virkelig anbefales både som kakepynt, smågodt til kaffien eller lørdagskosen!