Ostekaker

Jordbærkake!

Våren har komt for fullt, og bakeinspirasjonen blomstrer like mye som hagen for tiden! Det er ingenting som passer bedre enn en god frisk kake i solen!

Denne kaken er den samme som jeg la ut her en dag, da la jeg ut oppskrift på bringebærkake. I dag har jeg brukt jordbær samt laget et gelelokk på toppen. Veldig enkel og veldig god kake!

Oppskrift:

600 gram jordbær

1,5 dl sukker

6 gelantinplater

1 ts vaniljesukker

6 dl rømme

15 digistive kjeks

100 g smør

Oppskrift gelelokk:

200 g jordbær

1 pk jordbærgele

2,5 dl vann

Knus kjeksen og smelt smøret, bland sammen og trykk ut i en form på ca 20-25 cm. Sett kaldt.

Legg gelantinplatene i kaldt vann og følg anvisning på pakken på tid. Hell jordbærene i en gryte sammen med sukker og vaniljesukker. Kok opp og mos jordbærene godt. Ta av platen og ha i gelantinplatene. Avkjøl litt før du rører/pisker rømmen godt inn i bærblandingen. Hell over kjeksen og sett kaldt i minst 6 timer.

Hell jordbærene i en gryte sammen med vannet og kok opp. Mos bærene godt før du setter gryten til side og har over geleblandingen. Rør den godt inn og avkjøl en del før du heller over rømmeblandingen. OBS! Viktig at du venter de 6 timene eller til rømmeblandingen har stivnet skikkelig før du heller over geleen. Hell den forsiktig over og sett videre kaldt i kjøleskap i ca 2-3 timer til geleen har stivnet.

Da er det bare til å koke opp kaffi og nyte. Du må gjerne pynte med ferske bær om du ønsker! Deilig kake, perfekt til sommerkosen!

Kaja.