DIY

Julekalender 2017!

Endelig er vi i desember(fra i morgen av) og vi skal starte på årets julekalender! Her i huset har vi aktivitetskalender på 5. året nå, og barna gleder seg sånn! Mer utfyllende informasjon om hvordan jeg gjør det kan du lese her.

Jeg elsker jo DIY-prosjekter, så når jeg kom over bildet av hvordan stylizimoblog.com hadde laget sin kalender året før, var valget enkelt! Vi har vår første jul i nytt hus, så jeg hadde lyst til å lage noe jeg kunne fylle veggen med! Denne passer godt inn hos oss, jeg er sååååå fornøyd!

Jeg gikk å kjøpte meg en rund pinne på 270 cm. Lagte min kalender med samme dimensjoner som bloggen over, 10, 15, 25, 35, 45, 55, 65 cm. Pusset de litt på pussemaskin i endene så det skulle bli finere finish på den. For å lage denne trenger du bare en sag og evt litt pussepapir og saks. Veldig enkel DIY som alle kan klare.

Brukte en hyssing til å knyte hver pinne fast. Jeg monterte den direkte på veggen, syntes det var den beste måten å gjøre det på, for å få alt på plass.

Laget noe pynt av trekuler, samt laget en krans til å ha i toppen.

Kalenderen fungerer slik i år. Det er 24 stjerner på treet, hver dag så henter barna en stjerne og gir den til meg. Da får de en konvolutt med dagens aktivitet. På den måten kan jeg velge aktivitet hver dag, som har vist seg å være rett måte å gjøre det på for oss!

Håper at jeg får mange flotte julekort, som vi kan henge på treet etterhvert som stjernene forsvinner!

Nå har jeg gått noen runder med meg selv om jeg skal dele årets kalender eller ikke, og jeg har bestemt meg for å prøve å prioritere å blogge om det. Jeg har fått så positiv respons når jeg har delt før, så derfor blogger vi i år også! Så da håper jeg vi sees her inne flere ganger iløpet av desember!