Marengs

Kaja´s festkake!

Denne kaken har alle komponentene jeg setter pris på i en ekte festkake! Sukkerbunn, sjokolade, bringebærkrem og en saftig salt nøttemarengs på toppen!

Blir ikke bedre enn dette! 

Kakebunn:

3 eggeplommer

1 egg

100 gram sukker

2 ss hvetemel

1 ts bakepulver

Pisk sammen egg, plommer og sukker luftig, vend inn bakepulver og mel. Bruker en form på 20 cm. Stekes i midten av ovnen på 150 grader i ca 20 minutt!

Marengsbunn:

3 eggehviter

200 gram sukker

100 gram knuste hasselnøtter

Pisk eggehvitene til de skummel. Tilsett litt og litt sukker og pisk til du har en fin marengs. Vend inn hasselnøttene. Tegn opp en ring på 20 cm på bakepapir. Fordel marengsen på papiret og stek i midten av ovnen 150 grader i ca 1 time! Jeg farget min marengs med gulfarge, for å få litt farge på kaken! Du må gjerne lage den vanlig hvit!

Avkjøl begge kakene.

Sjokoladeganache:

100 g hakket mørk kokesjokolade 

1 dl kremfløte

Varm opp fløten til kokepunktet. Ha den hakkede sjokoladen i en skål. Hell fløten over sjokoladen og rør sjokoladen inn i fløten. Avkjøles. 

Bringebærkrem:

200 g philadelphia ost

1 dl melis

2,5 dl kremfløte

2 dl bringebær (ferske eller tinte)

litt sitron

Pisk opp ost og melis til en tykk krem. Tilsett kremfløte og litt sitron, pisk oppigjen på nytt. Rør bærene godt inn i kremen, dersom du bruker friske bær, kutt de gjerne opp slik at kremen får en fin farge.

Montering:

Plasser sukkerbunnen på et passende fat, hell over sjokoladeganachen, smør over bringebærkremen og plasser tilslutt marengsbunnen på toppen. Pynter den så med raspet sjokolade, nøtter og frosne bringebærbiter.

Denne kaken er en garantert vinner på festen! Håper den vil smake på festen din! 

Kaja.