Gjærbakst,  På grillen

Kanelboller på grillen!

Mmmmmmmmmmmm….

Sommeren kommer, og sommeren går, men grillen vår der ute består! Man kan altså grille uansett, så får man sommerfølelsen.

Med fare for å bli litt lei av bare grillmat, har jeg sett meg litt videre på andre ting jeg kan bruke grillen til! Vi kjøpte oss jo sånn en flott Weber grill for en stund tilbake, og den er vi så fornøyd med!

Siden den gang har vi også kjøpt oss pizzasten med tilbehør, så vi har prøvd oss på pizza. I dag ville jeg se hvordan det gikk om jeg laget kanelboller og hadde på grillen!

Det gikk bra! Bare noen tips bare. Jeg delte deigen i to deler, kjevler deigen veldig lang men ikke så bred. Ruller i lengden slik at du får en lang tynn pølse. Kutter hver bolle ca 1 cm tykk og jeg ville hatt mer avstand imellom bollene, enn hva jeg har på bildene, de ble litt tette. Bruk en stenplate på grillen. Jeg brukte folie, neste gang prøver jeg meg på bakepapir, da sukkeret smelter og med aluminiumen tror jeg det ble varmere enn hva som er nødvendig. Følg med, viktigste. Stek på indirekte varme. Når bollene har fått farge, skrudde jeg grillen noe ned og lot de steke ferdig, ca 15 minutter. Jeg har ikke penslet bollene med noe, så de fikk ikke så veldig mye farge, jeg likte det sånn, men pensle de gjerne om du ønsker!

Bollene ble mykere enn i ovn, men veldig gode! Hadde over melisglasur! Disse var veldig gode dagen etterpå også, sukkeret som smeltet laget en skorpe av «brent» karamell, som ble ekstra knasen og seig da! Nam!

Oppskriften jeg brukte:

500 g mel

100g melis

3,5 – 4 dl kald melk

1 ts kardemomme

1/2 pk tørrgjær

150 g romtemperert smør

Ha alle ingrediensene unntatt smør og litt melk i en bolle og elt alt sammen på lav hastighet, spe på med melk til du er fornøyd med konsistensen. La deigen elte i ca 15 minutter, slipp biter av smør ned i deigen og la det smelte inn i deigen på medium hastighet til alt smøret er tatt inn i deigen. Kjør på max hastighet til deigen slipper taket i bollen.

Sett på heving i 45-60 minutt.

Del deigen i to. Rull ut en bit om gangen. Smal og lang. Smør på smør, sukker og kanel. Rull igjen til en pølse og skjær i biter.

Stekes på grillen slik som nevnt over. Du kan selvfølgelig også steke disse i vanlig ovn, da steker du på 225 grader over undervarme, i ca 10-12 minutter!

Velbekomme!

Bildedryss:

Før heving.
Etter heving.
På grillen.
Ferige!