3D-kaker

Kaninkake!


I det siste har det blitt flere kakeprosjekter som ender opp som 3D kaker. Man skulle kanskje tro at dette er mye mer arbeid enn vanlige runde kaker, men akkurat nå synes jeg faktisk at disse 3D kakene er mindre krevende. Det kan jo faktisk ha noe med at de er mer utfordrende og spennende å lage, og ikke minst at resultatene blir veldig tilfredsstillende.

Da jeg laget denne kaken tok jeg noen bilder underveis, for å kunne dele litt tanker og fremgangsmåte.

Jeg har brukt en stk 20 cm fast sjokoladekake til denne kaken. En vaniljesmørkrem oppskrift og oreo-ostekrem som fyll. Nå har jeg laget en del 3D-kaker, så jeg har noe kontroll på oppbyggingen av kake og fyll, men det har tatt meg noen erfaringer for å få til. Prøv deg frem, men bruk gjerne smørkrem som fyll de første gangene, da denne er mer stabil å bygge med.

Til denne kaken tegnet jeg ut en form som jeg ville ha på bakepapir. La den på kaken og skjærer ut. Avkappet sparer du. Deler kaken i 3 biter på langs og bygger den opp sammen med krem. Bruker restene til å forme til på toppen, se bilde nedenfor.


Smører så inn hele kaken med vaniljesmørkrem og setter kaken kaldt.


Hodet til kaninen har jeg laget med spiselig masse bestående av cheerios og marshmallows. Det lager jeg ved å smelte marshmallows i mikroen, og heller så over frokostblandinger og rører alt sammen. Når massen er kjølnet litt kan man ta olje på hendene og ta massen opp, så former du den slik du ønsker. Jeg formet hode og trykket inn to hull på hver side hvor øynene skal inn. Sett hodet kaldt slik at det stivner og blir hardt. Dette går fort.


Smører så inn hodet med smørkrem og setter det kaldt igjen.


Når smørkremen har stivnet er det tid for å trekke delene med sukkerpasta. Hode og kroppen trekkes hver for seg. Ørene blir laget. Når hode skal på plass bruker jeg grillpinner for å få hode til å stå der jeg ønsker. Samme med ørene. Til slutt en liten «hale» og et sløyfebånd rundt halsen.

Jeg ble veldig fornøyd med denne kaken, og gleder meg til neste gang jeg får muligheten til å lage en slik type kake igjen. Håper du ble inspirert til å prøve deg på en slik kake selv!

Kaja.