Brownie,  På grillen

Kladdkake/brownie på grillen!

Perfekt sommerkos!

I dag hadde jeg så lyst til å gå tur, og da barna ikke var like gira, lovte jeg at vi skulle ha pølser og brownie på grillen! Først pølser, og så noe godt til dessert. Har lenge ventet på en anledning til å prøve å bake kake på grillen, og i dag ble det perfekt motivasjonspremie!

Har du mange gjester ville jeg kanskje laget en større form, for denne forsvant fort hos oss i dag!

Oppskrift:

3 dl sukker

4 ss kakao ( jeg brukte 2 ss oboy for å få den litt mildere)

1,5 dl mel

1 ts vaniljesukker

1/2 ts salt

150 smelta avkjølt smør

2 egg

Bland sammen alle de tørre ingrediensene og bland så inn egg og smør. Rør lett sammen til en tykk røre.

Legger bakepapir i en ca 20 cm stor kakeform, skal du kjøpe deg nye former, elsker og anbefaler jeg disse ifra wilton som er hele, de baker jeg alle ting i og de er like fine etter 8 år!

Heller røren over papiret, og klipper kanten rundt ned.

Grillen er varm, for vi har nettopp grillet pølser, så jeg legger bare pizzasteinen på grillen og lar den varme seg opp littegrann, før jeg setter på kaken. Grillen står på full varme.

Jeg stekte kaken i ca 20-25 minutter. De siste 5 skrudde jeg ned grillen til 1/4 varme. Kaken har fått tynn skorpe på toppen, og disser litt når jeg tar den av.

Ønsker du at kaken skal bli seig, lar du den stå å avkjøle 30-45 minutter, men ønsker du den varm og god slik som vi spiste i dag, så forsyner du deg med en gang! Perfekt sammen med is på en varm dag!

Denne kaken ble nesten bedre på grillen enn i vanlig ovn. På grunn av grillen så fikk kaken en sprø karamellisert bunn som bare ble bedre når den fikk stå litt. Litt det samme rundt kanten og den smeltet i munnen! Så enkelt å røre sammen og imponere gjestene med noe ekstra på grillen neste gang! Anbefales! Som sagt så forsvant kaken, faktisk før jeg fikk tatt bilde av hvordan den var inni.

Håper du har en fin sommer!

Bildedryss nedenfor.


Ferdig røre i kakeform.
På grillen!
Snart ferdig!
Mmmmmmmm…
Sommer!