Halloween

Kokoskake til Halloween!

Denne kaken laget jeg i fjor, den skulle sammen med andre oppskrifter i lokalavisen Vår, Haugesunds avis. Veldig gøy når man får lov til å bidra på slike ting! Nå fikk jeg også lyst å dele denne her!
Bildedryss nederst i innlegget.

Oppskrift:

6 stk eggehviter

4 dl sukker

8 stk gelantinplater

1 dl kaldt vann

Kokosmasse

Svart sukkerpasta/evt mørk sjokolade

Legg gelantinplatene i 1 dl vann i 10 minutter. Pisk opp eggehvitene til de skummer og er stive. Hell over sukker en skje av gangen og pisk på høy hastighet til alt sukkeret er oppløst og du har en stiv marengs.

Ha både vannet og gelantinplatene over i en gryte og varm opp til platene er helt oppløst. Hell så gelantinen over i marengsen i en tynn stråle imens du pisker.

Jeg har brukt en skål med buet bunn for å få slik fasong på kaken, men bruk gjerne en vanlig kakeform om det er det du har.

Dersom du lager i skål, dekker du skålen med plastfolie før du heller marengsen over. Drysser til slutt over kokosmasse og setter kaken kaldt.

Dersom du bruker en vanlig kakeform, setter du ringen direkte på kakefatet. Dryss kokos i bunnen og hell så over røren. Dekk til med plastfolie på toppen.

La kaken stå kaldt i minst 4 timer.

Jeg har pyntet denne kaken med sort sukkerpasta. Smelt gjerne mørk sjokolade og dekorer med det, dersom du liker det bedre! Server gjerne med sjokoladesaus som stivner når den treffer kaken! Denne blir raskt en favoritt på barnebordet på Halloween!

Lykke til og «Happy Halloween»!