17. mai

Kvikklunsjkake til 17. mai!

Våren er i luften, solen skinner og mai er rett rundt hjørnet! Jeg har begynt å tenke på alternativer til kakebordet på 17. mai, og siden jeg hadde veldig mye kvikklunjs igjen fra påsken, fikk jeg lyst til å lage en kvikklunjskake med 17. mai tema!

Dette er en kake som er veldig enkel å lage, den er også veldig imponerende og passer perfekt til fest. Har du en konfirmant eller ønsker å inponere på kakebordet på 17. mai er dette rette kaken!

Bak en kake, hvilken som helst, men gjerne en som passer sammen med kvikklunsjen(men hva passer ikke sammen med sjokolade).

Jeg har laget 2 kremer her. En smørkrem for å holde kaken stabil, men også for at sjokoladen skal henge godt fast. Inni og oppå kaken har jeg ostekrem!

Veldig greit når man skal øve seg å bake slike småkaker som dette på 15 cm. Jeg hadde denne kaken med meg på besøk, og den passet perfekt til 6 voksne og 6 barn. Blir så mye rester om man skal lage store kaker hver gang, så det skal jeg gjøre mer av!

Deler kaken i enten 2 eller 3 deler. Kaken min i dag var så høy at det gikk bare an å dele i 2 deler. Dersom du setter opp sjokoladen, vil du at kaken skal nå opp ca 1,5-2 cm fra toppen. Smører en DIK rundt kanten med smørkrem før jeg fyller med oreo og ostekrem.

Smører lett med smørkrem rundt hele kanten på kaken.

Knekker kvikklunsjplatene i 2×2 biter, så fikk jeg akkurat 7 pakker rundt denne kaken.

Sprøyter så ostekremen på toppen av kaken.

Bruker et bånd med det norske flagg(kjøpt på søstrene grene) til å holde platene ekstra godt på plass. Knytter en sløyfe i fronten. Til slutt er det bærene. Masse bær! Jeg har brukt blåbær, bringebær og jordbær. Du kan også bruke nonstop eller marshmallows osv. Jeg syns det blir ekstra friskt med bær og det er jo så fint!

Da er det bare til å nyte!

Bilde av kaken inni!