DIY

Lampe DIY

I dag har jeg lyst til å dele et prosjekt med dere! Det har vært så mye fokus på store ting i huset nå, at det er gøy å endelig få prøve seg på noen DIY prosjekter!

Denne gangen var det lampe til soverommet jeg ville prøve meg på! Hadde sett disse DIY bildene på Pinterest, og lys har jeg enda ikke fått på soverommet, så det trengte jeg. Må bare få sagt at jeg ELSKER pinterest, jeg får og «stjeler» så mye inspirasjon derfra! Alt finner du!

Dette er en enkel lampe som du kan lage selv, og koster deg (alt etter hvilket tøy du bruker) kun et par hundrelapper!

Du trenger.

Tykk ståltråd

Pendel

Tøy

Tau

Utstyr vi har brukt er

saks

drill med krok

nål

tang

Jeg var å kjøpte tråd på biltema. Jeg ville ha sort, så det ble denne som jeg har linket til over. Kan godt være at du kan finne en som er litt tykkere og litt mer stabil, for med kun den ble det litt vinglete.

Prototypen. Her har jeg også bare 3 fester.

Jeg begynte selv med en prototype, det var meningen at dette skulle bli lampen, men pappa hadde en bedre ide!

Pappa`n min i sving med drillen. 

Siden tråden jeg hadde kjøpt var så tynn og myk, doblet pappa tråden ved hjelp av en drill med krok som han snurret den sammen med. Ene enden ble festet til håndtaket på terrassedøren, og ene enden i kroken på drillen. Skru på drillen og tauen vrir seg!

Ble mye sterkere og ganske kult, og ikke minst ble det lettere å sette alt sammen. Mer stabil.

Så var det å montere.

3 ringer, dette er bilder fra prototypen, glemte å ta av den andre.

Lager først 3 ringer som er ca like store.

Rundt ringen i midten tvinner jeg bare tråden rundt.

Så klipper jeg av 4 like store biter som skal avgjøre hvor lang lampen skal være.

Ring en ferdig.

Tvinner først rundt den ringen som skal være i midten, forsøk å få de så nøye du kan, mål gjerne for å få samme mellomrom. Jeg har ikke gjort dette, syns ikke det gjør noe, men det er lett å være etterpåklok, og det er lettere å få tøyet til å henge pent dersom du er nøye.

Nå begynner det å ligne noe.

Så fester du på de andre ringene, en over og en under. Bruk tangen, for det blir fort vondt i fingrene.Fester du de godt, holder den seg veldig stabil.

Lampefeste på plass. Litt skeiv og kul, men det er hjemmelaget og sånn liker jeg det! 

Når alle delene er festet, skal du lage festet til lampeledningen. Klipp til 2 like lange biter med tråd, som du fester over hverandre, gjerne vri den ene rundt den andre for å holde de på plass, før du fester de på øverste ringen, der hvor du har de andre bitene festet. Det skal tøy imellom, så det er lurt å ha alle festene på en plass.

Tøyet jeg har brukt var et stort 100X70 putetrekk i lin eller bomull, veldig tynt ihvertfall. Klipper bort alle sømmer og kanter. Jeg ville at lampen min skulle ha litt rått uttrykk, så alle tråder og lignende fikk bli. Ønsker du en mer polert lampe, må du gjerne sy kantene før du henger de på.

For å feste tøyet, har jeg sydd med tykk svart naturtråd. Jeg ville det skulle vise, og dette var måten jeg ville sy på, men her velger du helt selv hvordan du vil gjøre det! Syns det ble kjempestilig!

En trådbit på plass.

Alle tøystykkene på plass!

Jeg har valgt å legge tøyet på innsiden av den ene ringen før jeg tar den over siste ringen og avslutter med å snøre alle tøystykkene sammen med en tråd i bunnen. Du kan gjøre hva du vil,  her er det mange muligheter for å leke seg!

Tvinn lampeledingen i toppen.

For å feste lampeledningen tvinner du den rett og slett rundt hengslene som du har festet på toppen av lampen. Så henger lampen på ledningen!

Ferdig resultat. Henger litt langt nede, men det var dette jeg fikk til med et kosteskaft som hjelpemiddel! tihi! 

Fra undersiden! Kjempetøff!

Jeg får desverre ikke vist lampen med lys i, da jeg ikke fikk meg til å prøve å koble lampen fast i taket. (Jeg får oppdatere posten når den tid kommer) Jeg fikk alikevel hengt den opp i taket slik at du kan se hvordan den henger! Ser for meg at denne vil bli perfekt på soverommet, men nå når det henger her i trappeoppgangen, passer den så godt inn, at kanskje jeg må lage enda en!

Jeg er kjempefornøyd med resultatet!

Håper du ble inspirert til å lage din egen lampe!

K.