Jul

Latmanns karameller!

Disse karamellene er veldig gode, og ikke minst veldig enkle å lage! En av mine favoritter er karameller, og disse er de jeg lager mest. Seige og salte, supergode! 

Det eneste du trenger er en boks med søtet kondensert melk. Ikke den vikingmelken, du kan også bruke den, men da blir du nødt for å tilsette sukker og smør.

Det er flere måter å lage karamell utav denne boksen, men den jeg bruker og har prøvd ut, er den eneste måten jeg lager de på. Jeg heller melken i en kjele med tykk bunn, har på medium varme og varmer den opp imens jeg rører i den med gjevne mellomrom. Jeg synes det er godt med litt brent smak på karamellene, så du kan godt la den svi litt i bunnen, da får du også en veldig fin farge på karamellene. Ønsker du enda mer farge, kan du tilsette litt sukkerkulør.

Bruk et sukkertermometer og varm massen opp til ca 120 grader. Da kan du helle massen over i en form eller bakepapir. Dersom du ønsker kan du drysse havsalt over til slutt for litt ekstra kick. La den stivne før du skjærer massen i biter. 

Bruker matpakkepapir, sånne sommar legger mellom brødskivene, til å pakke inn karamellene. Oppbevares i lufttett boks. 

Ønsker du karameller med for eksempel lakris eller sjokoladesmak, så kan du tilsette kakao, oboy eller lakrispulver i melken. Nøtter og andre godsaker kan du også tilsette for å få variasjon. 

Veldig fine å gi i gave. 

Kaja.