Tur

Løkjelsvatnhytta med barn!

løkjelvatn

Har du lyst til å finne på noe gøy med barna i sommer? Vi hadde lyst til å komme oss bort før ferien startet, og tok en todagers tur til Løkjelsvatn i Etnefjellene. Jeg hadde vært der før på venninnetur, og visste at dette var en tur barna mine kunne klare, samtidig som det var en tur jeg veldig gjene hadde lyst til å gå igjen. Det er så utrolig flott der oppe!

Å reise til turistforeningen sine turisthytter er helt supert! Ikke koster det deg skjorta, og blir du medlem, kan du bruke hyttene billig hele året! Mer om dette finner du her! Det går også an å legge seg ved hyttene i telt, eller reise opp på dagsturer!

løkjelvatn

Vi kjører opp til Skarstøl. God parkeringsplass, men husk på 30 kroner per døgn i kontanter, til parkeringen. Du kan velge å gå denne turen fra lenger nede, men da blir det en mye brattere tur, som blandt annet inneholder mye klatring(stiger), så med barn eller høydeskrekk, vil jeg anbefale den ruten vi gikk.

løkjelvatn
løkjelsvatn

Første delen av denne turen er på grus. God vei hele veien, men desverre litt kjedelig for barna mine. Vi hadde avtalt å ta pauser for hver kilometer, da det er den del stigning også på denne delen av turen. Det tok mye lengre tid enn vi trodde.

løkjelsvatn

Når du kommer til dette skiltet bytter du fra grus til sti! Vi måtte ha et plasterbytte og litt pause her før vi gikk videre! 

Da vi endelig kommer til der hvor vi skal gå over i skikkelig turterreng, mark, gikk det mye bedre!

løkjelsvatn
løkjelsvatn

Elise, 4 åringen vår, sprang først hele veien opp, mens hun lette etter røde T-er og syntes alt var kjempespennende! 

løkjelsvatn

Danseløven vår, Leah, danset hele turen opp. 

løkjelsvatn

Familiebilde vel halvveis.

Når vi kom opp hvor det er mest berg, ble det å lete etter varder kjempegøy. Barna fikk finne steiner og legge på vardene! Stien er godt merket med T-er, varder og skilt, så du finner enkelt frem.

løkjelsvatn
løkjelsvatn
løkjelsvatn
løkjelsvatn

Vel fremme var det tåke og ingen utsikt i sikte. Noe skuffet, da jeg hadde snakket så mye om hvor fantastisk det var å komme opp å se utover Løkjelsvatnet, berg og fjell og nyte stillheten, men det var uansett godt å se hytten, for nå begynte barna å bli litt slitne.

Vi finner oss rom inne i hovedhytten. Der er det 4 -4mannsrom, med 2 køysenger i hvert rom. Veldig flott hytte. Vi møter 2 familier som har vært på dagstur og er i ferd med å forlate hytten når vi kommer. Det er også to andre familier som skal overnatte på hytten, og litt senere kommer det en mann som er på fisketur som tar det siste rommet! Så fullt hus med andre ord! Hytten har godt lager med alt du skulle trenge av tørrvarer. Potetstappe, spaghetti, lapskaus, smør, kakao, rett i koppen, syltetøy, hermetikk, osv osv. Du finner fullstendig liste på nettsidene til turistforeningen.

løkjelsvatn
løkjelsvatn

Det blir middag og yatzy med barna før de må til sengs. Kjempegøy å legge seg i sovepose!

løkjelsvatn
løkjelsvatn
løkjelsvatn

Der er veldig spennende å sove andre steder, og dette med utedo, var helt spesielt! Elise måtte til stadighet på toalettet, og med grei temperatur og trøtt i pyjamas, fikk vi tatt noen bilder av utsikten rett bak utedoen! Går du litt tilbake på stien der bak, så kommer du til en helt fantastisk utsikt!

løkjelsvatn
løkjelsvatn

Sebastian og Leah var en liten tur ute på vannet etter middagen! Det ligger båt nede ved vannet og årene pluss redningsvester finner du på tørkerommet inne i hytten!

Det finnes også en annen hytte som man kan overnatte i, mer informasjon om hyttene, sengepasser osv kan du finne her!

løkjelsvatn
løkjelsvatn
løkjelsvatn

Dagen etter tar vi oss en tur i båten hele gjengen, og nå har tåken lettet, så man kan se hvor fantastisk flott det er her! Litt lite vann, så det er helt spesielt å ro mellom bergene.

løkjelsvatn
løkjelsvatn

Vi får pakket sammen, vasket hytten og begynner på hjemturen. Solen skinner i dag, vi hadde badeklærne med, men det var ikke fullt så varmt, men barna fikk vasset litt før vi fortsatte siste biten ned til grusveien igjen!

løkjelsvatn
løkjelsvatn
løkjelsvatn
løkjelsvatn
løkjelsvatn

Barna har hatt en fantastisk tur, og det har vi voksne også! Jeg kan anbefale denne turen til alle som har lyst til å komme seg litt bort, oppleve litt natur og ro. Ønsker du ikke å overnatte fungerer den fint som dagstur også! Turen er ca 5 km en vei og på nettsiden står det gangtid 1,5 til 2 timer en vei, men vi ente nok opp på 3 timer. Mer om turen og kart kan du finne her!

Vi kommer garantert tilbake!