Marengs

Mamma´s favoritt!

Har du lyst på en kake som imponerer gjestene? Da bør du prøve denne! Denne laget jeg til min mamma, og det ble hennes nye favoritt!

Kakebunn:
3 eggeplommer
1 egg
100 gram sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk sammen egg, plommer og sukker luftig, vend inn bakepulver og mel. Bruker en form på 20 cm. Stekes i midten av ovnen på 150 grader i ca 20 minutt!

Marengsbunn:
3 eggehviter
200 gram sukker
100 gram knuste hasselnøtter

Pisk eggehvitene til de skummel. Tilsett litt og litt sukker og pisk til du har en fin marengs. Vend inn hasselnøttene. Tegn opp en ring på 20 cm på bakepapir. Fordel marengsen på papiret og stek i midten av ovnen 150 grader i ca 1 time! Jeg farget min marengs med gulfarge, for å få litt farge på kaken! Du må gjerne lage den vanlig hvit!

Avkjøl begge kakene.

Sjokolademousse. Lag din egen eller bruk en pose, som jeg gjore denne gangen(lov å jukse littegrann)!

Ostekrem:
150 g Philadelphia ost
1 dl melis
2 dl kremfløte

Pisk sammen ost og melis! La stå en stund slik at du får en tykk og hvit krem! Tilsett fløten og pisk opp kremen på ny! Blander inn litt friske bringebær i denne kremen! Knuser de litt slik at kremen får litt farge!

Montering:

Først sukkerbunn, sjokolademousse, marengsbunn og ostekremen smøres på toppen av marengsen!

Drysser tilslutt knuste frosne bringebær og raspet sjokolade på toppen.

La gjerne kaken få stå kaldt i en time og to, slik at moussen får litt tid å stivne! Da er det bare å skjære seg et stykke og nyte! Elsker det fine gamle serviset som jeg har arvet av min bestemor!

Velbekomme!