Bryllupskaker

Naken bryllupskake med blomster.

Nakne kaker er i vinden som aldri før, og jeg elsker disse! Enkle å lage, for det skal være et rustikt preg over kaken, så man trenger ikke å være supernøye, og smuler i kremen, ja, det må man bare regne med! 

Det er klart at når jeg lager en slik naken kake til bryllup, blir standarden en del høyere. Jeg er mye mer nøyen og ønsker helst at alt skal være rett og strøkent, men smulene i kremen kommer jeg ikke bortifra. 

Det som er viktig å tenke på når man skal lage en slik kake, er fyllet. Jo mer fyll du har, jo større sannsynlighet er det for at kaken kan falle sammen. Jeg bruker alltid en DIK, som er en kant med krem rundt ytterkanten på kaken, slik at fyllet holder seg på plass inni kaken. Jeg bruker alltid smørkrem til dette, med ekte SMØR. Når denne kremen stivner blir den veldig stabil, til stablekaker er den genial! Anbefaler den å begynne med lite fyll og heller prøve deg frem etterhvert… Jeg elsker mye fyll i kakene mine, så jeg kjører på. Det som kan være et tips der, er å fylle kaken inni en kakering som du kan stile på, med bakepapir på innsiden. Da får du kaken rett og fyllet holder seg på plass til smørkremen har stivnet. Dette gjøre jeg hele tiden dersom jeg har fyll som skal stivne inni, som for eksempel ostekake eller mousser. 

Det er veldig viktig at du passer på å holde DIK’en/smørkremen innforbi kakekanten, da er det mye enklere å smøre opp kaken etterpå. Kjører på med krem rundt hele kaken og skraper den av med en kakeskrape eller spatula for å få kremen godt mellom kakebunnene. Gjenta til du er fornøyd. For å få kremen gjevn pleier jeg å duppe spatulaen i varmt vann mellom hver gang, da blir det gjevnt og fint. Litt pirkarbeid, men som sakt, den trenger ikke å være «perfekt» for å få riktig utseende! 

Sett kaken kaldt til smørkremen har stivnet, før du pynter med blomster. 

Når jeg pynter kaken med blomster, bruker jeg alltid blomster som brudeparet har valgt ut selv. Om de er giftige eller ikke sjekker de med blomsterforhandler. Jeg gjør litt forskjellig når jeg pynter kaken med blomster, men på denne typen kake pakker jeg inn stilken godt med blomsterteip. På de blomstene som ligger på toppen fester jeg teipen på undersiden av blomstene. 

For å pynte med blomster, så føler jeg ofte at det ikke hadde vært dumt å hatt litt erfaring som blomsterdekoratør, men det går som regel veldig greit. En må bare prøve seg frem på hva som funker og er fint. I starten ble det noe skjevt hos meg, men det har komt seg, man bruker en del tid på å se at det stemmer sånn noenlunde. 

Til slutt, når du skal skjære i en slik kake, anbefaler jeg å bruke en skarp kniv. Dersom kaken har stått litt ute og blitt myk, kan den bli trykt noe ned og falle sammen. Skarp kniv bruker jeg alltid uansett på høye kaker, fine rette stykker og kaken står fint igjen på kakefatet! 

Prøv deg på en nakenkake du og! 

Kaja.