Jul

Naken høst/vinter kake steg for steg.

          

Nakenkaker er i vinden og akkurat nå er det sesong for å kunne bruke nakenkaker til det meste. Høst og vinterkaker som er litt bare passer jo så bra, og kan pyntes med hva du måtte ønske. 

Etter at jeg fikk diagnosen TOS, som er et blodåresyndrom i arm og skulder, så har jeg ikke kunnet bake slik som jeg pleide. Modellering av marsipan og sukkerpasta er ikke lenger aktuelt og jeg må jukse litt med andre ikke spiselige gjenstander. Disse trærne jeg har brukt, fant jeg på Ikea, og dyrene er ifra hageland. 

Nå deler jeg steg for steg ifra monteringen av kaken, dersom du ønsker oppskrifter på sjokoladekake og kremer så finner du det i søkemonitoren. 

          

Sjokoladekake med rømme har jeg brukt her. Oppskriften er til en langpanne, men du kan godt halvere oppskriften og få 2 stk 15 cm kaker utav røren. 

          

Etter at kaken har fått ligge innpakket i plastfolie en god stund i kjøleskap, er den klar til å deles. Skjærer den i 4 deler. 

          

Bruker kakeformen som jeg bakte kaken i, og dekker den med bakepapir i bunnen og langs sidene, ca 12 cm høy. 

Starter med toppen av kaken i bunnen. Lager en DIK rundt kanten med vaniljesmørkrem og heller sjokolade ostekremen i midten. Legger på neste kakedel og fortsetter med DIK og krem til alle bitene er på plass. 

          

Når du er ferdig, setter du kaken kaldt i 30-60 minutter, til kaken er stiv nok til å hvelves ut av formen. 

     
          
          

Sett kaken på et fat og stikk to grillpinner nedi for å holde kaken stabil. Smør inn kaken med vaniljesmørkrem med en liten spatula til du har dekket hele kaken godt, og skrap så kremen av igjen til du er fornøyd med utseende. Her kan du smøre på og skrape av helt til du er fornøyd. 

          

Sett kaken kaldt til den er stiv og kan flyttes over på et passende fat og pyntes. Jeg pynter med trær og dådyr til høstkake.

          

Til vinterkake dekker jeg kaken med enda et lag med vaniljesmørkrem, og setter på samme dådyrene og trær med snø på, også kjøpt på hageland! 

Håper du fikk lyst til å prøve deg på en slik kake selv! 

Kaja.