Fruktkaker

Oppned plommekake!

Denne kaken her er en av de beste kakene jeg vet! Jeg er så heldig å ha et stort plommetre ute i hagen, og når de begynner å bli modne har jeg all grunn til å bake denne kaken! Plommer er noe av det beste jeg vet, saftige og søte! Du må gjerne bruke plommer som ikke er helt klare enda, de vil gi kaken litt syrlighet, for kaken ellers er ganske så søt! 

Oppskrift:

3 egg

2,5 dl sukker

150 gram smeltet smør

1,5 dl vaniljesaus

3 dl mel

2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha så smør og vaniljesaus over og rør lett inn. Tilsett de tørre ingrediensene og rør sammen til en gjevn røre.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Dekk en form med bakepapir og dryss kanel og sukker i bunnen! Del plommene i to, fjern stenen og legg bitene med kjøttsiden ned, plasser de slik at du får dekket hele bunnen. Hell så røren over plommene og sett i ovnen. 

Stekes i midten av ovnen i ca 40-50 minutter!

Når kaken er ferdig stekt, tar du den ut og lar den stå i 10 minutt! Så hvelver du den ut av formen og drar vekk bakepapiret. La kaken stå å avkjøle seg en liten stund til. Server den gjerne varm med is som tilbehør. Denne er også god kald, den holder seg godt, så du har kake til dagen etter også om du skulle være så heldig å ha mer igjen! 

Håper kaken smaker! 

Kaja.