Tur

Overnattingstur til Olalia!

olalia

For noen uker siden tok jeg med meg barna og reiste på tur opp til fantastiske Ølen, og Olalia! Vi hadde hatt en tøff tur tidligere i uken(kommer til å dele denne senere), og jeg ville bare komme meg på tur igjen, gi barna en positiv erfaring slik at de ikke ble skremt fra hele naturen.

olalia

Olalia var helt perfekt! Jeg tok med vogn til Elise på 4 år, da jeg visste at hun nok ikke var motivert til å gå hele veien opp. Vi har alikevel en avtale når vi har vogn med på tur, hun får ikke sitte oppi i oppoverbakkene, det blir for tungt, og ofte så glemmer hun ut at hun vil sitte oppi når det er rett vei, så det blir lite tid i vogna uansett. Jeg ville alikevel ha muligheten i dag.

olalia
olalia

Vogna ble ikke brukt på veien opp. Vi fikk strålende sol, fantastisk temperatur og mange steder hvor vi måtte stoppe opp å bare nyte utsikten. Jeg har aldri vært her på sommertid før, og husker heller ikke så mye fra når jeg var barn, så det ble mange øyeblikk på turen oppover.

olalia

Grusvei hele veien opp, var luksus. Ikke helt mitt favoritt-terreng, men veldig greit om man trenger å ha vogn eller rullestol med seg opp. Noen bratte bakker innfridde forventningene fra det vi hadde lest. Brukte ca 2-2,5 time på veien opp, men da hadde vi gode pauser og mange stopp for å nyte utsikten.

olalia

Da vi fikk hytten i syne, ble vi positivt overrasket. Hadde jo sett mange bilder på internettet, men den var så stor og flott, det hadde jeg ikke forventet.

olalia

Følte jo ikke helt at jeg var på hyttetur, alt var så moderne, noe helt annet enn de andre turene vi har vært på i det siste. Kafe, TV, innedusj, toaletter, strøm, komfyr osv. Rett og slett luksus. Å ha wifi på hytten var også en luksus som barna ikke satte så stor pris på. Fikk klar beskjed om at det var mye mer gøy på de andre hyttene, hvor mamma ikke ble distrahert av nyhetene på TV eller meldingene på mobilen. Jeg er egentlig helt enig.

olalia

Vi fikk rom, og lagte oss middag. Etterpå gikk vi ut for å utforske. Tegning og spill med godterikos på kvelden før i la oss. Ble en lang kveld, da Elise ikke er helt vant med å sovne med andre i samme rom. Til slutt sovnet vi alle mann.

olalia

Tidlig opp for å reise hjem. Rydde opp etter oss og vaske ut rommet. Vi måtte hjem for jeg skulle på jobb og Leah Tomine hadde tannlegetime. Vi visste turen ble litt knapp, men det var den anledningen vi hadde til å få rettet opp fra forrige tur, så da ble det slik. Det ble jo uansett en kjempeflott tur.

På veien hjem regnet det masse! Nå fikk vi god bruk for vogna. Det hadde tatt altfor lang tid i dette været om Elise skulle gått selv. Vi gikk tilbaketuren på ca 1 time. Fikk ikke tatt noen bilder, for det var bare til å komme seg avgårde!

Ønsker du å komme deg bort med familien eller venner, men ikke er så naturvant med utedo, uten innlagt vann og strøm, er dette virkelig turen for deg! Du kommer deg godt ut i naturen, samtidig som du har luksusen av alt denne hytten er! Anbefales!

olalia

Vi takker for et koselig opphold på Olalia turisthytte. Kommer garantert tilbake.

Les mer om Olalia her.