Påske

Påskekylling 3D

Snart er det påske og jeg hadde lyst å prøve meg på en ny påskekylling. Jeg har laget to typer før, men jeg tror nok at dette må bli favoritten! Denne kaken ble akkurat slik jeg så for meg, og den er perfekt for påskekosen! Inni denne kaken har jeg brukt gulrotkake med ostesmørkrem, men du må gjerne bruke den kaken du liker best!

Jeg laget en langpanne som jeg har skjært ut i sirkler, halvsirkler som jeg har lappet sammen og til slutt brukt restene til toppen. Tok utgangspunkt i en 15 cm kakeform og jobbet meg oppover. Smører et tynt lag med krem mellom lagene og smører til slutt alt inn og setter dette kaldt til kremen har stivnet. For å få en gjevn kake når marsipanen er på, er det veldig viktig at underlaget er strøkent, så ta deg god tid med kremen! Fyll på der det mangler og smør alle igjen heter bort. Ta gjerne flere lag med krem dersom det er vanskelig å gjøre dette i en engang.

Bruker 1 kg marsipan på denne kaken. Jeg farger ca 600 gram med marsipan gult og 300 med oransje. Resten farger jeg til øyne og øyenbryn.

Kjevler ut den gule marsipanen først, en del større enn kaken(lettere å trekke den over), men har alikevel litt tykkelse på den slik at eg kan dra litt i lokket for å få det til å passe. Former et nebb med fingrene, som jeg fester med rå spaghetti og LITT vann/spiselig lim. Øynene lages og settes på. Ønsker du øynene litt inn i kaken slik jeg har her, må du lage groper til øynene i kaken FØR du trekker kaken. Lager alt på frihånd, hår, hale, føtter og vinger. Siste hånd på verket er litt spiselig shimmer i kinnene.

Da kan du imponere på kakebordet, ikke minst lage litt stemning og humør på kakebordet! Gøy for de minste, ta de gjerne med i pyntingen!

Synes du at denne kaken ble litt for avansert, har jeg laget en annen kake som er hakket enklere. Den finner du her!

Lykke til!