3D-kaker

Peppa gris 3D kake!


Det går for det meste i 3D kaker hos meg om dagen, ihvertfall når det er snakk om barnekaker! Denne gang fikk jeg tatt noen bilder av hvordan jeg har bygd opp kaken. Håper at det kan hjelpe litt dersom du har lyst å lage en sånn type kake selv.

Jeg steker 2 langpanner. Ikke så veldig høye, så jeg lager en stor langpanne røre og deler den på to brett. Pass på steketiden slik at kaken ikke blir tørr. Jeg baker kaken dagen i forveien, da får den kose seg i kjøleskapet over natten og setter seg. På den måten slipper jeg så mye smuler når jeg skal skjære i kaken.

Skjærer så ut ringer i kakene, jeg har brukt ca 16 cm ringer.

Lag krem. Jeg har brukt sjokoladesmørkrem her, i tillegg så har jeg også trykket ut midten på noen av kakene og fylt med oreokrem. Anbefaler ikke å gjøre dette dersom du ikke har laget 3D kaker før, for den blir mindre stabil da. Da bruker du kun smørkrem, og fyller et tynt lag mellom hver kake.

Når kaken er stablet til ønsket høyde, skal du skjære den til. Jeg skjærer ut ca hvordan jeg vil ha den, det går an å fikse på ting senere dersom du skjærer for mye av, men prøv å være så nøye som mulig.

Når jeg er fornøyd med skjæringen, tar jeg kakerestene og blander sammen med noe smørkrem. Nå skal vi lage detaljer og tette kaken. Trykk denne kakemassen rundt på kaken hvor du ønsker detaljer. Jeg har laget til på toppen av hode og grisenesen her og noe bak på ryggen.

Da smører jeg inn hele kaken med smørkrem. Settes så kaldt i et par timer til kremen har stivnet.

Lager så opp en ny smørkrem. Valgte vaniljesmørkrem nå, slik at kremen ikke viser så godt gjennom marsipanen.

Denne gangen smører jeg et litt tykkere lag med smørkrem over hele kaken. Er veldig nøye og får kaken så gjevn og glatt som mulig. Du ønsker ikke at kremen skal stikke ut av marsipanen eller at marsipanen skal synke ned i hull. Et tips til å få kaken gjevn er å bruke en spatula som du varmer opp under varmt vann.

Når kaken er smurt inn, setter du den kaldt i kjøleskap et par timer til.

Nå skal jeg begynne å pynte, og her har jeg dessverre ikke bilder før jeg ble ferdig. Det ble så varmt på kjøkkenet, at jeg tok meg ikke tid til å styre med å ta bilder. Det jeg hadde lyst til å vise i dag er hvordan jeg bygger opp kakene når jeg lager 3D.

All pynt er i marsipan og er spiselig.

Håper du ble inspirert til å lage 3D kake selv!

Bildedryss nedenfor.