Gjærbakst

Pizzahorn

Denne oppskriften kan du bruke til både pizzahorn og pizzaboller! Jeg pleier å dele deigen og lage halvparten hver. Dette er mat som det er greit å lage litt av, og fryse ned til senere. Perfekt som skolemat på lange dager.

Ingredienser

12-13 dl mel

1 ts salt

1 ss sukker

25 gram gjær

6 dl vann

4 ss smør

Ønsker du de litt sunnere, kan du bytte ut deler av melet med grovt, smør med olje, og kutte ut sukkeret.

Pizzasaus/fyll:

400 gram kjøttdeig

2 tomater

1 toppet teskje med tomatpurre

1 halv løk

friske urter

mais

salt og pepper

litt fløte

Fremgangsmåte deig:

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, ha gjær og salt i hver sin side av bollen. Ha over lunket vann, elt deigen sammen. Ha romtemperert smør i biter i deigen og elt det godt inn. Elt deigen til du har en fin og elastisk deig. Ha plastfolie på bollen og sett til heving i minst en time!

Fyll:

Stek kjøttet på en panne. Skjær i små biter og ha tomater og løk i en kjele, kok dette opp til det er mørt og fint. Tilsett tomatpure og fløte. Ha ønsket urter og salt og pepper i på slutten og hell over kjøttet. La avkjøle litt før du bruker det i baksten.

Pizzahorn:

Kjevle ut og skjær opp den ene delen av deigen. Ha på ønsket mengde med kjøtt og så litt ost. Rull opp til horn, ha på et stekebrett og ha folie over og la heve i ca 30-45 minutter til.

Pizzaboller:

Kjevl ut den andre delen til en firkant. Smør på med fyllet og ost. Rull sammen. Skjær opp i ønsket tykkelse, ca 1,5 cm med pizzaskjærer eller en god kniv. Ha de over på stekebrett, ha plastfolie over og la heve videre i 30-45 minutt!

Ha på ost og pensle med vann før du setter dem i ovnen. Stekes på ca 200-220 i ca 15-20 minutt.

Da er det bare å avkjøle på rist og deretter nyte baksten! Det skal være vanskelig å bare forsyne seg med en!

Kaja.