Oppussing

Prosjekt: kalkmaling!

soverommet

På soverommet vårt hadde jeg lyst til å leke meg litt! Her var det meningen at jeg skulle gjøre alt, og foruten halve sparklejobben, har jeg nå blitt ferdig med veggene!

Jeg hadde lyst til å prøve meg på kalkmaling, da jeg har sett mange fine bilder og ikke minst sett mye fint gjort med denne malingen på «tid for hjem» på TV2!

soverommet

Strøk 1

soverommet

Grå Harmoni

Veggen er av vanlig gips, som er sparklet og stripset. Jeg har malt 2 strøk med hvitmaling før jeg begynte med kalkmalingen. Jeg har valgt en ganske lys farge, jeg gikk for så det gikk fint med hvitt underlag. Dersom jeg hadde gått for en mørkere farge, ville grunning i samme fargekode med vanlig maling garantert vært en fordel. Det kan oppstå områder hvor du ikke får dekket helt med maling, og da lyser underlaget gjennom.

soverommet
soverommet

Strøk 1, tørket

Hos meg ble det ikke så tydelig, der hvor jeg ikke fikk dekket helt, men jeg hadde alikevel lyst til å prøve meg videre. Dette var jo et prosjekt, og jeg hadde lyst på litt grovere utseende, litt mer spill.

soverommet

Strøk 2

soverommet

Strøk 2, tørket

Jeg flikket der hvor jeg syntes at det manglet. Det ble rett og slett ikke fint når det tørket. Jeg trodde at man bare kunne gå over å «fikse» etterpå, der hvor man ønsket, men etter min erfaring, blir man nødt for å male hele veggen på ny. Siden malingen er så tykk, legger den seg bare over det første strøket, istedenfor å smelte inn slik som vanlig maling gjør.

soverommet

Strøk 3

soverommet
soverommet

Jeg tenkte litt over det, og bestemte meg for enda et strøk. Før siste strøket pusset jeg hele veggen med sandpapir 120. Veggen ble kjempefin igjen, men fortsatt ikke det jeg vill ha.

soverommet

Denne gang bestemte jeg meg for å kjøre penselen opp og ned. Litt mer noen steder og litt mindre andre steder, så hele veggen ble malt på ny. Der hvor det er lite, tørket veldig fort, så det vises godt på bilde.

Når jeg var ferdig med malingen, var jeg superfornøyd. Da var det bare å vente å se hvordan det ble når det tørket! Spennende!

soverommet

Når jeg kom inn i huset i går måtte jeg rett opp å se! Jeg elsket det!! Superfint. Sebastian likte det best slik det ble første gangen, men det ble for anonymt for meg! Nå ser det ut som en blanding mellom tapet og mur, deilig å ta på, du kjenner stukturen! Rett og slett kult ble det!

soverommet

Veggen min er ca 4 x 2,40 og jeg brukte et helt 3 liters spann på denne veggen. Kostet rundt 700 kroner. Hadde jeg grunnet med samme farge, hadde det vært nok med 1 strøk.

soverommet
soverommet

Jeg er superfornøyd. Planen var egentlig å male alle veggene slik, men nå har jeg begynt å like de krisphvite veggene, så jeg gir meg nok her! Alle de andre veggene har fått 3 strøk med letthet!

Nå mangler jeg bare gulv her inne, og så er det klart! Gleder meg!