Pride

Regnbuekake til Pride!

Juni måned er måneden vi feirer Pride! For meg betyr det at vi feirer mangfold, mennesker og retten til å elske den man vil! Jeg er så takknemlig for at jeg bor i Norge, jeg er også veldig stolt over at vi har rettigheter her i Norge, som mange andre land må se seg langt etter. Vi har fortsatt jobb å gjøre her i Norge, mitt ønske et at alle skal føle seg trygge til å gå åpent ut på gaten, være den de er, elske den de vil elske og leve livet sitt slik de ønsker! Derfor støtter jeg Pride, og det ønsker jeg å vise ved å lage denne kaken og dele den på sosiale medier! #loveislove #åelskeerenmenneskerett

Kaken har jeg laget av 2 stk sjokoladekaker på 15 cm. Deler hver kake i to deler, slik at jeg har 4 deler og 3 lag med fyll.

Smørkrem:

500 gram romtemperert smør

1 kg melis

2-3 ts vaniljesukker

1 egg

3-4 ss vann

7 konditorfarger i regnbuefargene lilla, fiolett(blande blå og rød), blå, grønn, gul, oransj, rød.

7 sprøyteposer

Diverse tip’er

Pisker først smøret mykt, tilsetter vaniljesukker og 500 gram melis. Pisker dette lett inn, og tilsetter egget. Pisker videre sammen med resten av melisen. Tilsett vann litt og litt til du er fornøyd med konsistensen.

Deler kremen ca likt i 7 boller, tilsetter farge og rører den godt inn. Heller kremene i hver sin sprøytepose.

Legger første bunn på et kakefat. Klipp et lite hull i sprøyteposene. Starter med lilla først og jobber meg innover med de forskjellige fargene(i regnbuens rekkefølge) i tynne sirkler til jeg når midten. Legger neste kakebunn over og gjentar prosessen, nå går jeg motsatt vei, starter på rødt og ender på lilla. Osv.

Smører kaken kjapt inn med litt fra hver farge og setter kaken på kjøl i ca 1 time. Kremen du har igjen skal ikke kjøles. Da blir den vanskelig å sprøyte på.

Finn frem tip’ene du vil bruke. Jeg måtte klippe litt større hull i posene mine nå, og jeg holder bare tip’en på tuppen av posen imens jeg sprøyter, da kan jeg vaske den og bruke den på en annen farge. Prøv deg frem.

Jeg starter med rosene, i alle farger rundt på hele kaken. Så fortsetter jeg med andre tip’er, store og små, fyller inn der det blir naturlig.

På toppen av kaken har jeg plassert kaketopper ifra Sørinteriør. (Www.sorinterior.no), hipp hipp hurra og hurr, fordi vi feirer jo, da passer disse helt perfekt!!

Jeg synes at denne kaken ble kjempefin, og når du skjærer i den får du ekstra wow-effekt med regnbuekrem på innsiden.

Håper du ble i

Kaja!