Kremkaker

Risbolle kake!

Denne kaken var gøy å lage! Mitt tantebarn, Livar har bursdag, og jeg hadde en ny ide jeg hadde lyst å prøve meg på! Morsom måte å gjøre noe nytt på, og du må gjerne fylle den med hva du ønsker, her er det bare fantasien som setter grenser! 

Starter med å lage risbolleblandingen. Dette er samme oppskrift som om du skal lage risboller og ha i muffinsformer. 

Risboller:

150 g Delfia fett

100 g lys kokesjokolade

1 egg

150 g melis

1 ts vaniljesukker

Mellom 5-8 dl risnøtter

Smelt matfett i en kjele. Ta kjelen av platen og knekk sjokoladen oppi i biter og rør sammen. Avkjøles noe.

Pisk egg, melis og vaniljesukker luftig. Hell dette over i sjokoladeblandingen og bland godt sammen. Hell så over risnøttene og rør det hele godt sammen. Prøv deg frem med risnøttene, noen liker mye sjokolade, jeg liker godt å bruke mye risnøtter. Bare pass på at det er nok sjokolade til at det stivner sammen. 

Finn en kakering i ønsket størrelse som du setter over et kakefat. Hell risnøttblandingen over og trykk blandingen ut i ringen slik at du har en bunn og kanter opp på sidene. Ca 1 cm tykt. Sett i kjøleskap. Jeg har brukt ca 23 cm ring.

I denne kaken har jeg valgt å bruke nugattikrem sammen med ostekrem. 

Nugattikrem:

Ca 175 g nugatti

3 eggeplommer

3 gelantinplater

2 ss vann

3 dl kremfløte

Pisk romtemperert, myk Nugatti sammen med eggeplommene. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen sammen med 2 ss vann. Avkjøl litt og pisk gelatinen inn i nugattien. Pisk kremfløten til krem. Bland inn kremen litt og litt i nugattiblandingen. Bruker stålvisp slik at jeg får blandet alt godt sammen. Hell blandingen over i risbollebunnen og sett kaldt. 

Ostekrem:

200 g Philadelphia ost

1,5 dl melis

1 ss sitron

2 gelantinplater 

3 dl kremfløte

Sett gelantinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og smelt platene sammen med sitronsaft. Avkjøl noe. Pisk ost og melis godt sammen. Hell gelantingblandingen over og pisk den godt inn. Pisk opp kremfløte som du rører inn i ostemassen til du har en gjevn og fin krem. 

Smør ostekremen over nugattikremen og sett det hele kaldt til alt er stivnet. 

Pynter på toppen med bursdagsstrøssel! Her kan du pynte med det du skulle ønske.

Håper kaken frister! 

Kaja. 

Bruker et melkeglass til å trykke ut bunnen. 
Bruk en skarp kniv når du skal skjære.