Sjokoladekake

Rømme sjokoladekake!

Dette er desidert den mest besøkte oppskriften min, og det er nok denne oppskriften jeg bruker mest selv også! Denne kaken svikter meg aldri og er helt perfekt til alle mulige ting! Oppskriften jeg skriver nedenunder er til en langpanne, men jeg lager ofte røren og deler den inn i forskjellige runde former, passer foreksempel perfekt til 3 kakebunner à 25, 20, og 15 cm, eller som jeg ofte baker, 3 kakebunner på 20 cm!

Den er god som den er, sammen med sjokoladeglasur, med nøtter eller bananer. Den er også perfekt til 3D kakebruk, nakenkake osv. Perfekt til å fryse, og nesten enda bedre om den får hvile i kjøleskap over natten! 

Oppskriften kan også halveres dersom du ikke vil lage en stor røre! 

Oppskrift:

400 g smør

4 dl vann

8 ss kakao(bytt gjerne halvparten med oboy, om du ønsker mildere smak)

1 pk rømme

5 egg

9,5 dl mel

9 dl sukker

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver 

2 ts natron

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smelt smør, vann og kakao i en gryte. Sett til siden. Mål opp alle ingrediensene. Pisk egg og rømme godt inn i smørblandingen. (Du kan flytte røren over i en kjøkkenmaskin, men jeg bruker en stålgryte som tåler at jeg rører inn alt oppi gryten med en håndmikser. Mindre søl og mindre oppvask!) Hell over alle de resterende ingrediensene og pisk alt godt sammen! 

Langpannen skal stekes i midten av ovnen i ca 40 minutter. Steker du i runde former må denne tiden justeres litt. For eksempel så steker jeg kaken på 20 cm i ca 50 minutter. Prøv deg frem og sjekk at kaken slipper langs kanten. 

Avkjøles. 

Nå kan du bruke den som du vil! Lag en krem, for eksempel sjokoladekrem eller oreokrem, pynt med non-stop eller kokos. Skjær kaken som et tog eller en figur og pynt den deretter! Frys kaken gjerne!

Håper den smaker! 

Kaja. 

Kaken bakt i rund form med oreokrem!