Gjærbakst

Rundstykker dekket i frø!

Disse rundstykkene er så gode og en av mine favoritter, da jeg elsker frø! Blir så sprø på utsiden, med masse smak! Følg oppskriften, men bytt gjerne ut med de frøene du liker best. Du kan også bake vanlige rundstykker av denne oppskriften!

Oppskrift:

800 g mel

2,5 dl melk

2,5 dl vann

1 ts salt

1 ss sukker

1/2 pk tørrgjær

50 gram smør i biter

Diverse frø, jeg har brukt linfrø, sesamfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner og chia frø.

Ha alle ingrediensene (unntatt smøret) i en bolle. Elt sammen til du har en gjevn deig. Tilsett smøret og elt deigen videre i 10-15 minutter til du har en smidig deig.  (Dersom du ønsker grovere rundstykker, kan du bytte ut deler av melet med grovere mel. Se an deigen om du kanskje bør tilsette noe mer væske.)

Sett til heving i 45-60 minutter.

Del deigen i emner. Jeg veier deigen og deler opp slik at de blir ca like store. Ruller hvert emne til en bolle og ruller den så oppi frøene, som jeg har blandet i en liten beholder. Når bollen er helt dekket med frø, setter jeg den på et stekebrett eller i en form, slik som jeg har gjort. Smører da formen med smør og drysser mel over før rundstykkene kommer oppi. 

Sett videre på heving til de er doblet i størrelse. 

Stekes i midten av ovnen på 225 grader i ca 15 minutter. Da har de fått fin farge. Du kan gjerne pensle de med vann, så blir de litt ekstra sprø på toppen. 

Kjempegode rundstykker som passer til det meste. Finn frem favorittpålegget og kos deg! 

Kaja.