Gjærbakst,  Jul

Rundstykker til jul!

Disse rundstykkene ble jeg inspirert av krem.no til å lage. Kjempesøte julerundstykker. 

3,5 dl melk

1 ss sukker

1ts salt

1/2 pk tørrgjær

ca 500 gram mel

50 gram smør

Bland sammen alt det tørre i en kjøkkenmaskin og tilsett lunken melk. Elt i kjøkkenmaskin i 15 minutter på lav hastighet. Tilsett romtemperert smør i biter og elt videre til deigen slipper bollen, sett på høy hastighet de siste 5 minuttene.

La heve i 45-60 minutt, til deigen har fått heve til dobbel størrelse.

Rull ut rundstykker, jeg veier de til ca 80 gram. La de etterheve i 45 minutter. 

Sett ovnen på 225 grader. 

Spray eller pensle rundstykkene med vann. Legg emblem, jeg har brukt stjerne og snøfnugg, på toppen og dryss mel over. Jeg setter en brødform med vann i bunnen på ovnen for å skape damp inni ovnen slik at jeg får sprøe rundstykker. 

Steker rundstykkene i ca 12-15 minutter. 

Avkjøles! Velbekomme! 

Kaja.