Sjokoladekake

Sjokoladekake med kaffikrem!

Mai måned er en av mine favoritter! Kaker og fint vær er en veldig god kombinasjon! Denne kaken er veldig enkel, men også veldig god, og ofte så er det jo slik at det enkle er det beste!

Oppskrift:

200 gram margarin

2 dl vann

4 ss kakao

3 egg

2 dl rømme

5 dl mel

4 dl sukker

2 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts vaniljesukker

Smelt sammen smør, vann og kaka i en gryte. Ha egg og rømme over og pisk godt. Bland alt det tørre sammen før du heller det i røren. Pisk alt godt sammen. Jeg pisker bare alt sammen med en håndvisp oppi gryten. Enkelt og greit, men sjekk at gryten din tåler det.

Denne røren er nok til en kakeform på 25 cm, men jeg kler formen min på 20 cm med bakepapir og har litt ekstra oppi denne. Blir litt røre igjen som jeg lager cupcakes av.

Stek så kaken i midten av ovnen på 180 grader i ca 40-50 minutt, beregn litt mer tid dersom du har ekstra røre i formen.

Avkjøl kaken og lag krem. Denne kaken må du gjerne bake god tid i forveien. Veldig god å fryse og holder seg lenge innpakket i kjøleskap.

Kaffikrem:

200 g romtemperert smør

3-4 ss (traktet) sterk kaffi

400 g melis

100 g mørk sjokolade

1 dl vann

3 ss kakao

Pisk smøret luftig. Hell så en og en spiseskje med kaffi i smøret og pisk det godt sammen. Smelt sjokoladen. Kok opp vannet og kakao og la det avkjøle litt. Hell den smeltede sjokoladen over i smøret og pisk den godt inn. Ha melisen oppi og pisk på medium hastighet. Imens melisen piskes inn, heller du over kakaoblandingen, litt og litt til du er fornøyd med konsistensen. Er ikke sikkert du bruker opp alt, det avhenger litt hvor mye kaffi du har hatt oppi til å begynne med. Du kan også smake deg frem om du vil ha mer sjokoladesmak eller kaffismak på slutten. Bytt da ut kakaoblandingen med kaffi til du har ønsket konsistens.

Skjær kaken i to eller tre deler, og fyll kaken godt med krem. Jeg ville ha kaken uten bær inni, for barna mine er mest glad i «rene» sjokoladekaker, men jeg pyntet med bær på toppen.

Da er det bare til å nyte kaken! Kok deg gjerne litt kaffi, så kan du nyte sommersolen på best mulig måte!

Denne kaken er også perfekt dugnadkake til for eksempel 17 mai!

Velbekomme!