Gjærbakst

Skolebolle kake!

Denne kaken er sååååååå god og perfekt å servere i hvilken som helst anledning! Gjærbakst er best! Har du dårlig tid, eller er noe lat(haha) og ikke ønsker å rulle ut til boller, så er denne perfekt!

Nå til 17. mai er denne super å lage. Halver gjærmengden, sett deigen på kaldheving i kjøleskap over natten, rull til bolle om morgenen, hev videre på kjøkkenbenken imens du er ute å går i tog. Fyll bollen når du kommer hjem, med vaniljekrem og stek i god tid før kaffibesøket kommer. Denne er desidert best fersk!

Oppskrift:

600 g mel

1 dl sukker

1/2 pk tørrgjær

2 ts kardemomme

3 dl kald melk

1 egg

100 g smør

Ha alle de tørre ingrediensene, melken og egget sammen i en bolle og elt sammen i ca 10 minutter på lav hastighet. Eventuelt så kan du spe på med litt ekstra melk til du får ønsket konsistens.

Tilsett romtemperert smør i biter i deigen og sett maskinen på max, til deigen slipper kanten. Sett deigen på heving i minst 1 time.

Rull deigen til en stor bolle og sett videre på heving i 1 time.

Når «kaken» er ferdig hevet, trykker du deigen ned i midten, slik at du får et krater til å fylle med vaniljekrem.

Til denne kaken har jeg brukt ferdig vaniljekrem, rører godt i den før jeg sprøyter den på plass i midten på «kaken».

Pensler med vann og setter den i ovnen. Stekes i midten av ovnen på ca 225 grader. Etter ca 10 minutter tar jeg «kaken» ut og pensler den igjen med egg. Steker den videre i ca 7-10 minutter, til den har fått fin farge.

Avkjøl.

Bland melis og vann, hell over kanten og dryss over kokos.

Da er det bare til å nyyyyyyyyyyte! Denne står ikke lenge på bordet, så vær rask!

Kaja.