Marengs

Sommerkake med nøttebunn!


I helgen var jeg på sommerfest hos en venninne! Fikk spontant ideen om å lage en kake som jeg kunne ha med meg! Nøttebunn med krem og friske bær er en fantastisk kombinasjon og veldig enkelt og raskt å lage.

Nøttebunn:

4 eggehviter

200 g sukker

200 g hakkede hasselnøtter

50 g kokosmasse

Pisk opp eggehvitene stive, til de skummer. Ha så over litt og litt sukker over, piskes på høy hastighet. Pisk sukkeret godt inn til du har en stiv marengsmasse.

Hell over hasselnøttene og kokosen, og rør godt inn.

Stekes på bakebrett med bakepapir, eller i form med bakepapir. Du må regne med at massen smelter litt utover under steking, så om du ønsker eksakt størrelse, er det best å bruke form.

Stek i midten av ovnen på 180 grader i ca 35-40 minutter. Avkjøl på rist.

Jeg laget en bringebærkrem som jeg hadde over. Du må gjerne bare piske opp fløte med litt sukker eller vaniljekrem, eller det du måtte foretrekke selv.

200 g Philadelphia ost

1,5 dl melis

2 -3 dl fløte

litt sitron

en håndfull med bringebær

Pisk ost og melis godt sammen. Hell over fløten og pisk opp til en stiv krem. Ha over litt sitron og bringebær, pisk alt lett sammen.

Smører kremen over bunnen, og dekker kaken med MASSE bær! Bruk det du liker, jeg har brukt bringebær, jordbær, blåbær og moreller her. Ikke vær kjip med bærene, det er de som er smaken av sommer!

Tror faktisk at hele kaken forsvant, det ble ihvertfall flere forsyninger! Lett og frisk kake som kan passe til alle anledninger. Velbekomme!