3D-kaker

Teddybjørn kake!

I dag har vi feiret 1 års dagen til lille Jon Viljar! Tenk et helt år allerede, tiden går jammen alt for fort!

Jeg har laget mange kaker, men det jeg har laget lite av er kaker uten marsipantrekk. Denne gang hadde jeg lyst til å lage noe annet, og endte opp med denne teddybjørn-kaken med smørkrem. Syns den ble skikkelig søt, og jeg fikk lyst til å prøve meg på flere slike kaker!

Jeg baker to kaker, en på 20 cm og en på 15 cm. Kaken er sjokoladekake med oreokrem. Oboysmørkrem rundt kanten og til pynt! Marsipan på øyne, nese og sløyfe!

Skjærer kaken i to deler. Lager DIK med smørkrem før jeg heller oreokremen over.

Til ørene skjærer jeg den lille kaken på 15 cm i to på midten(se bilde) og trykker ut to ører. Du kan fylle ørene med krem, men jeg bare la dem på plass uten noe mer krem inni.

Når jeg lager smørkremen, tar jeg bort litt av kremen før jeg heller oboyen i. Dette er til å lage øyrene og snuten. Bruk en sprøytepose så får du den fint på plass. Gå over med en spatula som du har hatt i varmt vann så får du kremen gjevn og fin.

Måtte smøre inn kaken med krem for  å få gjevnt resultat med pipingen! Måtte bytte fat, for det andre ble for lite.

Da kan du begynne med teddy-pelsen. Bruker en tip med masse hull, den jeg pleier å bruke når jeg skal ha gress på kakene. Veldig mye jobb å trykke ut på hele kaken, måtte faktisk ta pauser underveis. Her er det vedig greit å ikke ha for fast/tykk krem, da blir det tyngre.

Hele kaken har fått «pels» og da kan jeg lage øyne, snute og sløyfe!

Farger en liten bit med sort marsipan, og en større i blått! Sløyfe kan du se her hvordan jeg lager! Syns den ble riktig så søt når den ble ferdig! Det ble veldig kul effekt av den pipingen! Så levende liksom!

Vi har hatt det kjempekoselig i bursdagselskap og nå gleder jeg meg til å lage ny kake til påske! Håper alle får en fortsatt flott helg! Takk for at du stakk innom!