DIY

Utekjøkken!

Dette utekjøkkenet er jeg så fornøyd med, og etter at jeg la det ut på story på Istagram, har jeg fått veldig mange spørsmål om bedre bilder og fremgangsmåte! Tenkte derfor at det var på sin plass å skrive litt om det og dele bilder her inne, så finner folk det lett igjen til neste sommerprosjekt! 

Ideen til dette kjøkkenet fant jeg på byggmax sine hjemmesider hvor de enkelt viser fremgangsmåte på hvordan du bygger kjøkkenet opp! Har dessverre lite bilder av selve byggingen, så stikk innom her dersom du ønsker mer detaljer!

https://www.byggmax.no/byggeprosjekt/terasse-och-gjerde/bygg-et-utekjøken

Dette kjøkkenet er ca 270 cm langt, med 60 cm ekstra helt i enden, som er litt lavere. I reportasjen hos byggmax har de laget benkeplate i betong, noe som også var vår plan. Det ble ikke slik, da noen målte feil og bygget det hele litt for høyt(haha), men jeg er veldig fornøyd med løsningen vi gikk for med fliser istedenfor. Disse er selvfølgelig frostsikre. Det ble veldig enkelt og stilrent når benkeplaten ble så tynn og lett.

Vi gikk for én dør, som er under vasken, den er av typen der du fjerner hele døren, uten hengsler og noe styr. Dette er veldig enkelt laget. I det rommet hvor det er hyller kommer du deg til rommene ved siden av. Hylleplanker inni hele.

Anbefaler å male alle delene FØR du setter de sammen, ihvertfall om du skal ha spiler, det blir mye enklere og ikke minst finere ferdigresultat. 

Vask og blandebatteri fra Ikea, flisene er festet i treverket under. Blandebatteriet må nok monteres av om vinteren, er ikke sikker på om det vil tåle vestlandsværet. Før vi la terrassen visste vi at vi skulle ha kjøkken med vask der ute, så min mann la opp rør og vann før vi tettet terrassen igjen, så alt vannet vil bli ført ut under terrassen, veldig greit! 

Vi har brukt sort beis. Pergolaen over er også beiset i sort, jeg er nok over gjennomsnittet glad i sort da jeg har to kjøkken inne i huset som også er sorte, men jeg synes det passet best til kledningen vår som er setersvart fra møre royal! Vi har også sorte lamper og karmer på vinduene, så det passet seg slik!

Over kjøkkenet har vi strøm som er perfekt til for eksempel å steke vafler. Veldig god benkeplass som fungerte veldig godt som serveringsbord da min datter hadde grillbursdag i sommer. Og du lurer kanskje på hvor grillen skal stå? Jeg ønsker meg en liten grill, gjerne på strøm eller ihvertfall som kan stå fint på benkeplaten og som jeg enkelt kan stue bort under her, når den ikke er i bruk. Klarte ikke helt å bli enig med meg selv denne sommeren, så det får vi ta til neste år!

Jeg er veldig fornøyd, og er veldig glad for at min samboer gidder å lage alle disse prosjektene mine, det blir jo så gøy når vi er ferdige, selv om vi har det veldig gøy imens vi holder på også da! 

Legger ved noen flere bilder, og videoen som jeg la ut på Instagram, så håper jeg at du ble inspirert til å bygge neste prosjekt selv! 

Kaja.