Fruktkaker

Vaniljekake med bær!

Denne kaken var kjempegod. I går hadde vi nydelig vær og jeg fikk lyst til å lage en vårkake. Vaniljekake synes jeg er veldig godt å kombinere med bær, og så er det en veldig lett kake. Kjøpte med meg rips, blåbær og jordbær! Jeg lagte Ostekremen ekstra syrlig, så balansen mellom søtt og surt ble kjempebra!

Oppskrift:

3 egg

2,5 dl sukker

150 gram smeltet smør

2 dl rømme

1 ts vaniljeekstrakt

3,5 dl mel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 beger med blåbær (legg vekk noe til pynt)

1 beger med ripsbær (legg vekk noe til pynt)

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og ha det over i eggedosisen sammen med rømmen. Ha alle de tørre ingrediensene over og rør sammen til en gjevn røre. Jeg vil anbefale deg å bruke vaniljesukker med ekte vanilje. Smaken blir så mye bedre da, og det er virkelig verdt de ekstra kronene.

Så har du bærene i. Jeg har brukt blåbær og ripsbær. Ønsket at bærene skulle legge seg gjevnt i kaken, og trodde kanskje det ville hjelpe å dekke dem med mel. Det funket ikke! Så neste gang prøver jeg å tilsette bærene etter at kaken har stekt en liten stund, så får vi se om det blir bedre.

Hell røren over i en 20-25 cm stor kakeform. Stekes så i midten av ovnen på 180 grader i 40-45 minutt. Sjekk alltid kaken før du tar den ut, ovnene varierer og du må beregne noe mer steketid på de mindre formene.

Ta kaken ut og avkjøl!

Ostesmørkrem:

100 gram smør

150 gram melis

125 gram kremost

sitron

Pisk sammen smør og melis. Bruk gjerne romtemperert smør, da får du lettere til en gjevn krem uten smørklumper.Viktig at smørkremen også er romtemperert da, ellers blir ikke kremen like bra.

Tilsett ønsket mengde med sitron. Smak til.

Tilsett ostekremen og pisk kremen tykk!

Sett den gjerne litt kaldt før du smører den over, så tykner den litt, og er enklere å smøre fint ut på kaken.

Vi hadde dårlig tid, så kremen fikk liten tid i kjøleskap, den ble også smurt på lunken kake! Så du ser at kremen renner litt hos meg.

Da er det bare til å pynte kaken som du vil. Jeg har brukt de samme bærene som vi hadde oppi kaken, sammen med jordbær, men bruk det du liker best!

Velbekomme!